Disney bo preklical ogromno filmov, ki jih je imel v razvoju Fox

Disney se pospešeno pripravlja na izstrelitev svojega pretočnega servisa Disney+, medtem pa pregleduje finančne številke vseh svojih kupljenih založniških hiš.

Disney je že nekaj časa nazaj kupil Fox ter vse njegove licence. Vendar pa se jim računica ni izšla.

V tretji četrtini fiskalnega leta je Fox pridelal za kar 170 milijonov dolarjev izgub, zato je nastopil čas za spremembe.

Disney za takšen padec obtožuje Foxovo superherojsko vejo X-Men. Filmi z raznimi nadnaravnimi junaki so prava zakladnica denarja, a X-Men je pri temu izjema. Zadnji film Dark Phoenix je v ZDA pridelal samo 65 milijonov dolarjev dobička, medtem ko je imel film ogromen, kar 200 milijonski proračun.

Dark Phoenix se je nekoliko bolje odrezal izven meja Amerike, kjer je zaslužil 186 milijonov zelencev. Vendar je to še vedno pod pričakovanji zato bo X-Men franšizo prevzel Kevin Feige, ki je glavni možakar pri razvoju Marvel filmov.

Disney je še povedal, da bodo na njegov pretočni servis prispele štiri precej pomembne franšize, ki so bile poprej pod Foxom. Tako se boste naročniki na Disney+ lahko veselili franšiz Sam doma, Noč v muzeju, Količinski popust ter Diary of a Wimpy Kid.

Preklicanih je bilo tudi kar nekaj projektov, ki naj bi jih ugledali v kinih. Nekih natančnih informacij na temu mestu ni, je pa znano, da sekire ni dobila James Cameron epopeja Avatar, nadaljevala pa se bo tudi franšiza Planet opic.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime