Trump ponovno prepovedal poslovanje s podjetjem Huawei

Prisežem, da sta ameriški predsednik Donald Trump in kitajsko podjetje Huawei kot nek parček, ki ste ga zagotovo že opazili v socialnemu krogu. Ko sta skupaj, se ljubita in si obljubljata življenjsko zvestobo in njuna veza izgleda kot skala. Vendar se nato skregata in si zaprisežeta, da se nikoli več ne pogledata, poleg tega pa začneta svojega bivšega črniti pred svojimi prijatelji. A par dni kasneje sta zopet skupaj in začarani krog se lahko spet začne.

Maja letos je ameriška vlada zaradi vohunjenja podjetja Huawei prepovedala medsebojno sodelovanje in nenadoma je kitajski proizvajalec elektronike ostal brez pomembnih partnerjev, tako na področju programske kot tudi strojne opreme. Huawei se je odzval in napovedal prav svoj operacijski sistem, tega pa je javnosti predstavil ta petek, pod imenom HarmonyOS.

Medtem ko je CEO Richard Yu publiki ponosno govoril o HarmonyOS, je Donald Trump na svoji konferenci povedal nekaj kar smo že slišali. Čeprav je po sestanku na Kitajskem povedal, da bosta Huawei ter ZDA ponovno sodelovala, je v petek izjavil nekaj povsem drugega: “Ne bomo sodelovali s podjetjem Huawei. To ne pomeni, da ne bo prišlo do dogovora glede trgovanja ampak ne bomo poslovali s podjetjem Huawei.”

Sumi se, da je to Trumpov odgovor na kitajsko napovedano različico Androida HarmonyOS ali pa je to odziv na nedavno kitajsko odločitev, da bodo ustavili uvoz ameriških poljedelskih izdelkov.

Prvi prepovedi v maju je Trump oznanil, da bodo ameriška podjetja za poslovanje s kitajskim proizvajalcem morala zaprositi za posebne licence. Od takrat je ameriška vlada prejela preko 50 prošenj za sodelovanje, v petek pa so razglasili, da so vse prošnje trenutno še v procesu obravnave.

Zdi se, kot da je nekdo zavrtel časovni stroj in smo zopet prispeli v maj 2019 in jasno je, da bitke med ZDA in Kitajsko še ni konec. Hej, ni ravno takšen štorijalni zaplet začel zgodbo franšize Fallout?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime