Finančno poročilo razkrilo, da je Blizzard izgubil vse zanimanje za Starcraft franšizo

Ste vedeli, da so bile včasih strategije tako popularne kot denimo streljačine? Žal pa je skozi čas njihova popularnost strmo padla in realnočasovne strategije so danes nišna zadeva in novi izdelki prihajajo predvsem iz manjših studiov.

Ena zadnjih AAA strategij je prišla iz hlevov razvijalca Blizzard. Govorimo o Starcraft 2, ki je izšel leta 2010 in nato dobil še dve večji razširitvi. Čeprav je igra nabrala kar nekaj privržencev, so jo sedaj zasenčile druge igre iz Blizzardovih vrst kot so Diablo, Overwatch ter World of Warcraft.

Junija je bilo razkrito, da je Blizzard delal na novi streljačini, ki naj bi se dogajala v Starcraft svetu. Žal je bil projekt preklican, saj se je razvijalec osredotočil na razvijanje naslovov Diablo 4 ter Overwatch 2.

Novinar spletne strani Kotaku, Jason Schreier, pa je včeraj razkril novo finančno poročilo razvijalca. V njem letijo hvale na Overwatch, World of Warcraft, Hearthstone in Diablo franšize, medtem ko Starcraft sploh ni več omenjen.

Znano je že, da se je Blizzard finančno povsem rekonstruiral in veliko večjo vlogo pri podjetju ima sedaj založnik Activision. Sekiro je doživela e-športna veja igre Heroes of the Storm, sedaj pa očitno enako usoda čaka tudi Starcraft.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime