Verizon prodal Tumblr lastniku platforme WordPress

Digitalna platforma Tumblr morda v Sloveniji ni nikoli dosegla res široke priljubljenosti, a gre za zadevo, ki je njega dni držala visoko število uporabnikov.

Vendar to je bilo včasih, saj je platforma naletela na precej težke čase, ki pa so bili posledica odločitve, da bodo prepovedali vso vsebino, ki bi se tikala pornografije oz. bolj žgečkljive vsebine.

Tumblr je namreč med internetno skupnostjo veljal za spletno mesto, kamor so uporabniki nalagali zanimivo in poredno vsebino v obliki slik, posnetkov ali pa GIF-ov. Problem pa so povzročali nekateri bolniki, ki so na stran nalagali pedofilsko vsebino. Tumblr je zato razvil orodje, ki je samodejno odstranil vso vsebino, ki je prikazovala razgaljena človeška telesa.

Zadeva je stopila v veljavo lani decembra in precej razjezila njihovo skupnost, ki je masovno začela zapuščati svoj prejšnji domek. Tumblr je v samo nekaj mesecih izgubil več kot 20% svoje uporabniške baze, skladno s tem pa je začela padati njegova vrednost.

Tumblr je leta 2013 kupil Yahoo in to za več kot milijardo dolarjev. Leta 2015 je Yahoo bil kupljen iz strani Verizona, ta pa se je sedaj odločil, da mu Tumblr ne prinaša več dobička, zato ga je prodal podjetju Automattic Inc., ki si med drugim lasti popularno platformo za izdelavo spletnih strani WordPress.

Jasno je, da je Tumblerju vrednost padla, a morda bi bil kdo presenečen za koliko. Verizon je naložbo, nekoč vredno milijardo zelencev, prodal Automatticu za ubogih 3 milijone dolarjev.

Zanimivo je, da se je za nakup zanimala tudi spletna stran Pornhub, ki je za Tumblr imela zanimive plane.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime