Verizon prodal Tumblr lastniku platforme WordPress

Digitalna platforma Tumblr morda v Sloveniji ni nikoli dosegla res široke priljubljenosti, a gre za zadevo, ki je njega dni držala visoko število uporabnikov.

Vendar to je bilo včasih, saj je platforma naletela na precej težke čase, ki pa so bili posledica odločitve, da bodo prepovedali vso vsebino, ki bi se tikala pornografije oz. bolj žgečkljive vsebine.

Tumblr je namreč med internetno skupnostjo veljal za spletno mesto, kamor so uporabniki nalagali zanimivo in poredno vsebino v obliki slik, posnetkov ali pa GIF-ov. Problem pa so povzročali nekateri bolniki, ki so na stran nalagali pedofilsko vsebino. Tumblr je zato razvil orodje, ki je samodejno odstranil vso vsebino, ki je prikazovala razgaljena človeška telesa.

Zadeva je stopila v veljavo lani decembra in precej razjezila njihovo skupnost, ki je masovno začela zapuščati svoj prejšnji domek. Tumblr je v samo nekaj mesecih izgubil več kot 20% svoje uporabniške baze, skladno s tem pa je začela padati njegova vrednost.

Tumblr je leta 2013 kupil Yahoo in to za več kot milijardo dolarjev. Leta 2015 je Yahoo bil kupljen iz strani Verizona, ta pa se je sedaj odločil, da mu Tumblr ne prinaša več dobička, zato ga je prodal podjetju Automattic Inc., ki si med drugim lasti popularno platformo za izdelavo spletnih strani WordPress.

Jasno je, da je Tumblerju vrednost padla, a morda bi bil kdo presenečen za koliko. Verizon je naložbo, nekoč vredno milijardo zelencev, prodal Automatticu za ubogih 3 milijone dolarjev.

Zanimivo je, da se je za nakup zanimala tudi spletna stran Pornhub, ki je za Tumblr imela zanimive plane.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

16-letna Charli D’Amelio se je zaradi TikToka vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov

Ko sem bil jaz star 16 let, je bila tehnologija povsem drugačna. Internet je bil bolj privilegij tistih, ki imajo kaj pod...

Se nam končno približuje praktična rešitev za premikanje v VR okolju?

Bolj težko boste našli nekoga, ki je praktično preizkusil kakšen VR sistem in ob njem ni izkazal navdušenja. Ko v virtualni resničnosti...

Zdaj lahko igrate prve štiri misije iz Warcrafta 2 v pogonu Warcrafta 3 Reforged

Warcraft 2: Tides of Darkness je izšel leta 1995, kar pomeni, da je prestar celo za zame, saj sem svojo pot s...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!