Oboževalec pred poljsko ambasado pustil zahvalo za igro The Witcher

Vsi imamo Witcherja kajne? Tretji del je povsem obnorel igričarsko skupnost in razvijalca CD Projekt RED postavil na najvišjo stopničko.

Vendar popularnost Witcherja ne gre samo na račun visoke kvalitete izdelkov, ampak je veliko vlogo pri temu igral tudi poljski razvijalec CD Projekt RED. Ta je izdal trojko v času, ko je PC trg vse napore vlagal v čim večjo zaščito iger proti piratiziranju, ki so mnogokrat nategnile ravno legalnega kupca. CDPR pa je svoj naslov izdal praktično brez zaščite in se iz nadležnega DRM-ja celo ponorčeval v svoji igri.

Še več, za The Witcher 3 so izdali 16 povsem brezplačnih DLC-jev ter dva poštena dodatka, ki sta igralno izkušnjo še razširila. Da, The Witcher je postalo v zvezde kovano ime in tretji del se še vedno dobro prodaja. Razvijalec je namreč pred kratkim oznanil, da se je v prvi polovici 2019 prodalo več kopij The Witcher 3 igre kot pa lani.

Zaradi vseh teh potez si je serija nabrala bogato oboževalsko bazo, ki pa je očitno tudi zahvalna. Eden od navdušencev je včeraj pred poljsko ambasado v ZDA obesil znak, kjer se je zahvalil Poljski za The Witcher igre. Zadeva je bila všeč tudi predstavnikom ambasade, saj so zahvalo delili preko Twitterja.

The Witcher je tako očitno popularen tako kot na začetku in zadeva bo zagotovo kmalu dobila nove oboževalce, ko bo proti koncu izšla nova serija na Netflixu. Serija ne bo osnovana na igri ampak knjigah, ki se v določenih podrobnostih razlikuje od igre, na primer v Geraltovem odnosu do brade ter nošenja srebrnega meča na konju in ne na hrbtu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime