Twitch streamerka odstranjena zaradi svojega cosplaya

Na platformi Twitch velja prava zmeda glede tega, kaj lahko streamerji prikažejo na svojih prenosih in česa strogo ne. Twitch pravilnik je strogo proti temu, da se na njihovi platformi pojavi žaljiva ali pa seksualna vsebina, vendar so ta pravila precej ohlapna in če je pri enemu streamerju nekaj sprejemljivo, ni nujno, da se bo enako zgodilo tudi pri nekomu drugemu.

Vsi se spomnimo incidenta, ko je bil zaradi prenašanja v živo iz WC-ja za nekaj časa bil odstranjen slavni Dr Disrespect. A po drugi strani je Twitch sprejel odločitev, da je dojenje otrok dovoljeno in veliko ustvarjalcev se zato sooča z dilemo, kaj je prav in kaj ni. Zato so nekateri prenosi v živo precej živčni, saj se lahko pripeti nekaj nepričakovanega in ko te doleti kazen, je ponavadi prepozno za ukrepanje.

Pred kratkim je po Twitch platformi završala nova kontroverzija, ko je streamerka quqco bila odstranjena zaradi svojega cosplaya, nosila pa je obleko Street Fighter karakterja Chun-Li.

Obleka je malce pomanjkljiva, vendar praktično ne razkrije ničesar kot pa samo njenih nog. Očitno pa je bilo že to dovolj, da se je Twitch odločil njen kanal za določen čas zamrzniti.

quqco je za spletno stran Kotaku izjavila,da je njena odstranitev zagotovo posledica “trollov” iz LiveStreamFail subreddita, ki naj bi masovno prijavljali njen video Twitch administratorjem. Ti isti ljudje naj bi poskrbeli za njen ban avgusta, ko se je preoblekla v pomanjkljivo oblečen kostum karakterja Mai Shiranui iz igre King of Fighters.

quqco je nad Twitch platformo pošteno razburjena, kar je izjavila tudi na Twitterju. Pravi, da so vse ženske izpostavljene nadlegovanju “trollov” in da streamerke ne morejo narediti ničesar proti temu, kot pa tiho sprejemati vse udarce.

Ni še znano, za koliko časa je bila quqco odstranjena, njen kanal pa je še vedno na voljo na sledeči povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Čisto pravilno. Twitch končno kdaj banna tudi ženske, ki se oblačijo kakor se za oglede pohotnih nerdov in tako dobijo gledalstvo in donacije.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime