Fortnite – zaradi navala Epicu crknili strežniki, zrušil se je tudi Twitch

Kot že morda veste, se je danes zgodil morda največji dogodek v Fortnite svetu. Ne, ne govorimo samo o naših Fortnite kvalifikacijah, ki so se že končale in dobili smo tudi 8 najboljših.

Govorimo seveda o prestopu v novo sezono, za katero so se pojavila namigovanja, da sploh ne bo nova sezona ampak nova mapa in morda tudi poštena rekonfiguracija igralnega načina. A očitno ni šlo vse po načrtih in sedaj so padli dol tako Fortnite strežniki kot tudi platforma Twitch.

Pojdimo po vrsti. Ko je odštevalnik dogodka The End dosegel nulo, se je izstrelila raketa in prešla “rift” in se tudi duplicirala. Nat ose je pojavil meteor nad Loot Lakom in vanj treščil, s tem pa osvobodil neznano silo, ki je tičala pod površjem. Nastala je singularnost, ki je vase posrkala celo mapo in tudi igralce. A nestrpni udeleženci se niso pojavili na novi mapi, ampak so lahko samo gledali v črno luknjo. Skladno s tem, so vsi socialni kanali razvijalca Epic začeli prenose v živo, kjer je bila prikazana samo ta črna luknja. YouTuber Kenworth je prestop ujel na svojem prenosu v živo in si ga lahko ogledate spodaj.

In potem so izginili strežniki. Igralci trenutno ne morejo nazaj v igro, dodatnih informacij pa zaenkrat ni od nikjer. Uradna Fortnite stran je izginila in namesto nje se je pojavil samo Twitch prenos.

Vse to je posledično privedlo do tega, da so ljudje masovno obiskovali Twitch in tudi temu so za nekaj časa podlegli strežniki. Platforma se je sedaj spravila na noge in Fortnite ima trenutno 1.6 milijona gledalcev, a igra še vedno ne obratuje.

Očitno Epic ni pričakoval takšnega navala. Ob obisku pregleda strežnikov lahko vidimo, da je zadeva popolnoma odpovedala in to ne pomeni nič dobrega. Razvijalec zna za ponovno vzpostavitev strežnikov porabiti par ur, kar je slaba novica za vse tiste, ki ste si v teh poznih urah zaželeli odigrati kakšno rundo igre na novi mapi.

Ne ostane vam drugega, kot pa da buljite v spodnji prenos v živo in upate, da strežniki kmalu vstanejo od mrtvih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime