BlizzConu 2019 – udeleženci prekinili Q&A dogodek s Hong Kong protestom

BlizzCon 2019 je za nami in zadeva se je odvila presenetljivo brez nekih večjih incidentov. Ti so bili pričakovani, saj so se izven zgradbe izvajali protesti proti Blizzardu in razvijalčevi odločitvi, da prepove igranje Hearthstone igralcu, samo zaradi njegovega političnega sporočila.

Predvidevali smo, da se bo zagotovo nekaj zgodilo med Q&A dogodkom, kjer lahko oboževalci razvijalcem zastavijo kakšno vprašanje in to se je tudi zgodilo.

Med spraševanjem glede dodatka World of Warcraft: Shadowlands je nek tip, potem ko je dobil odgovor za zastavljeno vprašanje, v mikrofon izjavil: “Free Hong Kong, the revolution of our times.” To je ista izjava, ki jo je uporabil Hearthstone igralec blitzchung, zaradi katere se je pravzaprav začelo vse to dogajanje.

Odziv Blizzarda je bil… No zgodilo se ni praktično nič, saj je voditelj samo izjavil: “Meni se sliši dobro.” A še preden se je za mikrofon zvrstil naslednji, vidno nervozen spraševalec, je pred kamero skočil nek malček, ki je začel glasno vzklikati “Free Hong Kong”. Treba je dati spoštovanje voditelju, saj je celotno situacijo speljal kot profesionalec, z nasmeškom na obrazu. Do malega je preprosto stopil in ga pobaral, če ima morda vprašanje. Mali je nato v mikrofon izjavil Free Hong Kong in to je bilo to.

Če vam je morda malček znan, je to zato, ker se gre Matana Evenoffa. Kdo je to, vas morda zanima? No, to je isti mladenič, ki je na prvi tekmi lige NBA (katera se je prav tako znašla v Hong Kong kontroverziji) kamermana ujel v past. Najprej je skakal z običajno majico, ki jo potem obrnil in izkazal podporo Hong Kong protestnikom.

Ni kaj, mali se je očitno precej zavzel za proteste, za kar je vsekakor potreben pogum, verjetno pa tudi pomaga, da te kot mladoletnika ravno ne morejo takoj zalučati v ječo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime