BlizzConu 2019 – udeleženci prekinili Q&A dogodek s Hong Kong protestom

BlizzCon 2019 je za nami in zadeva se je odvila presenetljivo brez nekih večjih incidentov. Ti so bili pričakovani, saj so se izven zgradbe izvajali protesti proti Blizzardu in razvijalčevi odločitvi, da prepove igranje Hearthstone igralcu, samo zaradi njegovega političnega sporočila.

Predvidevali smo, da se bo zagotovo nekaj zgodilo med Q&A dogodkom, kjer lahko oboževalci razvijalcem zastavijo kakšno vprašanje in to se je tudi zgodilo.

Med spraševanjem glede dodatka World of Warcraft: Shadowlands je nek tip, potem ko je dobil odgovor za zastavljeno vprašanje, v mikrofon izjavil: “Free Hong Kong, the revolution of our times.” To je ista izjava, ki jo je uporabil Hearthstone igralec blitzchung, zaradi katere se je pravzaprav začelo vse to dogajanje.

Odziv Blizzarda je bil… No zgodilo se ni praktično nič, saj je voditelj samo izjavil: “Meni se sliši dobro.” A še preden se je za mikrofon zvrstil naslednji, vidno nervozen spraševalec, je pred kamero skočil nek malček, ki je začel glasno vzklikati “Free Hong Kong”. Treba je dati spoštovanje voditelju, saj je celotno situacijo speljal kot profesionalec, z nasmeškom na obrazu. Do malega je preprosto stopil in ga pobaral, če ima morda vprašanje. Mali je nato v mikrofon izjavil Free Hong Kong in to je bilo to.

Če vam je morda malček znan, je to zato, ker se gre Matana Evenoffa. Kdo je to, vas morda zanima? No, to je isti mladenič, ki je na prvi tekmi lige NBA (katera se je prav tako znašla v Hong Kong kontroverziji) kamermana ujel v past. Najprej je skakal z običajno majico, ki jo potem obrnil in izkazal podporo Hong Kong protestnikom.

Ni kaj, mali se je očitno precej zavzel za proteste, za kar je vsekakor potreben pogum, verjetno pa tudi pomaga, da te kot mladoletnika ravno ne morejo takoj zalučati v ječo.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Beat Saber sedaj končno omogoča preigravanje polke Na Golici

Beat Saber je danes star že skoraj dve leti, a še vedno gre za morda najbolj popularno VR igro, ki jo poznajo...

Samurai Jack se vrača v obliki nove igre

Samurai Jack je bila risana serija, ki je začela svojo življenjsko pot leta 2001 in nekaj časa se je zdelo, da so...

Resident Evil 3 Remake dobil nov, 15-minutni igralni posnetek

Resident Evil 3 Remake se počasi približuje izidu in tako dobivamo glede igre čedalje več informacij, zagnala pa se je tudi oglaševalska...

Microsoft bo v Windows 10 ubil tiste nadležne ploščice, ki jih ni uporabljal nihče

Če uporabljate Windows 10, in bilo bi presenetljivo, če ga ne bi, potem ste ob kliku na Start ikono zagotovo že videli,...

Steamova nova funkcija iskanja poenostavi iskanje iger

Prednosti Steam trgovine v primerjavi z Epic Games platformo postajajo vsak dan večje. Seveda je to tudi logično, saj je Steam na...

Povezane novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!