Gothic predelava dobila prvi napovednik

Ok, ok BoriSe, počasi in dihaj. Tale novica me je zadela kot strela iz jasnega in sledeče besede tipkam kar z malce tresočimi rokami. Kakšno uro nazaj je založnik THQ Nordic na splet poslal napovednik za predelani Gothic, za katerega vsi, ki vsaj malce spremljate tole stran veste, da je ena mojih najljubših iger sploh.

THQ Nordic je letos kupil razvijalca Piranha Bytes in skupaj z njim so dobili pravice za vse njihove licence kot so serije Gothic ter Risen. Medtem ko je Piranha trenutno zaposlena z delom na Elex 2 pa THQ zanima, če bi morda oboževalce zanimala predelana verzija originalnega Gothica.

Na njej dela nov razvijalec Barcelona Studios, predelava pa ni še povsem uradno potrjena, saj jih najprej zanima odziv oboževalcev. In tega so se lotili na precej poseben način.

Vsi, ki si lastite katerikoli del Gothic franšize na Steamu, boste sedaj pod svojo knjižnico iger odkrili nov naslov, imenovan Gothic Playable Teaser. Preigrate lahko okolico rudarske kolonije v Khorinisu in ko dokončate demo, vas bo pričakala kratka anketa, na podlagi katere se bo založnik odločil za predelavo. V temu primeru bo Barcelona Studios povečal ekipo in pričel delo na popolni predelavi.

Gothic Playable Teaser prikaže, kako bi predelava sploh izgledala. Prisoten je uvajalni način, ki vas pošlje iskati posebno ogrlico, vmes pa se naučite mehanike bojevanja in samega premikanja. Začetek je tako veliko bolj prijazen od originala, ki bi RPG igralcem v 2019 povzročal kar precej težav.

Zadeva zaenkrat precej spominja na Witcherja – tako boj kot tudi uporabniški vmesnik sta močno bolj modernizirana, grafično pa je igra, celo v temu demu, mnogo bolj izboljšana od skoraj 20 let starega originala. Morda glede na podobo zadeva ne spominja popolnoma na Gothic, a treba se je zavedati, da je tole zaenkrat boj kot ne konceptna zadeva in je daleč od končnega produkta.

Spodaj si lahko ogledate primerjavo stare in nove verzije, Playable Teaser pa lahko najdete na sledeči povezavi. Če slučajno Gothica še nimate v svoji knjižnici, je trenutno celotna trilogija znižana na Steamu za 80% na smešnih 3,99 €.

Pa srečen božič!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime