Kitajska se želi do leta 2022 znebiti vse strojne opreme proizvajalcev AMD, Intel ter Nvidia

Kitajska je v letu 2019 zagotovo odigrala največjo vlogo na strojnem in tudi igričarskem polju. Spomnimo se, ko je ZDA prepovedala prodajo Huawei mobilnih naprav na domačemu teritoriju, Hong Kong protesti pa so pod reflektor kontroverzije postavili Blizzard in celo NBA.

Kitajska je v začetku leta oznanila, da se želijo znebiti odvisnosti od ameriških firm na tehnološkem področju, za iskanje te rešitve pa so vložili 29 milijard dolarjev. Sedaj so se na spletni strani TechCrunch pojavile nove informacije, da se Kitajci do leta 2022 želijo na domačih tleh povsem znebiti tehnologije proizvajalcev Intel, AMD in Nvidia. Do konca leta 2020 želijo vsaj 30% te strojne opreme zamenjati z domačimi rešitvami, v letu 2021 naj bi ta odstotek narasel na 80%, zadnjih 20% pa naj bi se znebili v 2022.

To je milijone naprav, ki bodo praktično letele na smetišče, nadomestile pa naj bi izdelki iz kitajskih proizvajalcev kot so YMTC, ChangXin Memory in Zhaoxin. Ti so v zadnjemu času močno pospešili svoje proizvodne linije, v trudu da bi zadostili vsem zahtevam kitajske vlade.

Zamenjave ne bodo deležni samo procesorji in grafične kartice, saj bo potrebno predelati tudi spominske RAM ploščice, SSD diske in matične plošče. Prav tako bo potrebno zamenjati mobilne čipe in operacijske sisteme, ki so igrali precej veliko vlogo pri ukinitvi Huawei izdelkov, ko so pametni telefoni kar naenkrat ostali brez tiste prave različice Android sistemov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime