Koliko je PewDiePie zaslužil v 2019? Veliko…

Popularni Šved Felix ‘PewDiePie’ Kjellberg je YouTuber, ki kot posameznik drži daleč največ naročnikov. In zagotovo marsikoga zanima, kaj takšna YouTube krona prinese, poleg same slave. Predvsem je s tem mišljeno, koliko točno se mu na bančnemu računu obrestuje delanje posnetkov?

Uradnih številk verjetno ne bomo dobili nikoli, saj nihče pri zdravi pameti ne bi šel takšnih cifer javno razglašati. A spletno tržišče OnBuy je seštelo številke, ki jih PewDiePie zasluži preko oglasov na YouTubu in preko prodaje izdelkov in tako smo dobili precej jasno sliko glede njegovega zaslužka.

Šved je tako samo v letu 2019 zaslužil slabih 71 milijonov dolarjev. Njegov najslabši mesec je bil novembra, ko je zaslužil zgolj slabe 4 milijone dolarjev, najboljše pa mu je kazalo septembra, ko je v žep pospravil za kanček več kot 9 milijonov dolarjev.

PewDiePie je imel za sabo precej burno leto. Najbolj odmevna je bila njegova bitka z indijskim glasbenim kanalom T-Series, s katerim sta dolge mesece potegovala za krono prvega YouTube kanala, ki bi si prislužil 100 milijonov naročnikov. Na koncu je zmagal T-Series, a Švedu je vendarle uspelo to magično številko doseči avgusta. Takrat se je tudi poročil s svojo punco Marzio Bisognin, nedolgo tega pa je napovedal, da se bo v 2020 malce odpočil in nekaj časa ne bo ustvarjal novih posnetkov.

Zaradi neaktivnosti mu bo dobiček zagotovo padel, a človek na njegovi poziciji si lahko takšno pavzo brez težav privošči, saj bo nato njegov povratek še toliko bolj eksploziven.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime