Teamfight Tactics marca prihaja na mobilne telefone

Teamfight Tactics je igra, ki ji nekako ni moglo spodleteti. Je različica popularnega auto-chess načina, kjer se na poljih bojujejo popularni šampioni iz League of Legends vesolja. Poleg tega za naslovom stoji popularni razvijalec Riot, ki zadnje čase poskuša svoj vpliv razširiti tudi na druge igralne zvrsti in nekako želi postati novi Blizzard.

In špilu je vsekakor uspelo, še posebej če ga primerjamo s konkurentom Dota: Underlords, ki zlagoma izgublja aktivno igralno bazo. Nedolgo nazaj je Riot razodel svoje plane glede letošnjega leta in eden od posnetkov je bil namenjen tudi igri Teamfight Tactics.

Vedeli smo, da bo igra izšla tudi za mobilne sisteme, a nismo vedeli datuma. To je sedaj stvar preteklosti, saj TFT uradno prihaja na iOS in Android sisteme že v sredini marca.

Mobilna različica je v sebe imela vloženega veliko truda, saj je razvijalec moral kontrole prirediti zaslonom na dotik. Nadziranje karakterjev in celotnega poteka igre mora biti tekoče in naravno, kar je zahtevalo kar precej truda pri razvoju.

Dobra novica je, da bo mobilni TFT kompatibilen s PC različico. Tako boste lahko en račun uporabljali na obeh napravah, prav tako pa bo podprto igranje med PC-jaši in mobilnimi igralci.

Pred-registracije so na Androidu že odprte, medtem ko bo za iOS potrebno še malce počakati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime