Dela se na novih Silent Hill in Fatal Frame filmih

Mogoče pa Silent Hill še ni povsem mrtev? Ena mojih najljubših grozljivih serij je že dolgo zakopana, nazadnje smo jo v igričarski obliki videli v napovedanemu Silent Hills, katerega pa je nato založnik Konami preklical zaradi svojega spora z vodjo projekta Hideo Kojimo.

Od takrat o franšizi ni bilo slišati ničesar. No, Konami je Silent Hill preselil na svoje “Pachinko” igralne avtomate, a to je grozljivo zaradi povsem drugih razlogov.

Sedaj pa se Tihi hrib očitno prebuja. Zaenkrat imamo samo kup govoric in ničesar res konkretnega, vendar pa te čenče postajajo čedalje glasnejše.

Pisali smo že o temu, da naj bi Konami delal na kar dveh novih igrah, ki naj bi ponovno zagnale franšizo, sedaj pa se je nekaj začelo premikati tudi na filmskemu področju.

Tam smo leta 2006 prejeli precej dober film, imenovan preprosto Silent Hill. Čeprav ne gre za nek presežek, vsaj ni bil popolna katastrofa, ki se vse prerada zgodi pri filmskih izdelkih, kateri so narejeni po predlogi iger.

Na režiserski stolček se je takrat usedel Christophe Gans, ta pa je v nedavnem intervjuju za francosko stran Allocine napovedal kar dva presenetljiva projekta.

Prvi med njima je novi Silent Hill film za katerega ni imel veliko informacij, saj je samo povedal, da je trenutno v izdelavi.

“Ta projekt bo vedno umeščen v atmosfero majhnega ameriškega mesta, ki ga preveva puritizem. Mislim, da je čas, da naredimo novega.”

Hmm, Gans, lepo da si navdušen, a Silent Hill igre ne ciljajo toliko na okolico ali pa na družbene norme. Vsi naslovi nosijo zgodbo, kjer se glavni protagonist bojuje z osebnimi demoni in iz tega ustvari okolico iz nočnih mor, kjer se za vsako meglo skriva iznakažena pojava.

Osebno mi film ni bil všeč ravno zaradi prevelikega zanašanja na kult in nore prebivalce, namesto da bi se osredotočili na samo srž Silent Hill iger, ki se osredotoča na umsko stanje protagonista.

Kakorkoli že, prihaja nov film, a Gans dela še na eni igričarski licenci. To je še ena grozljiva serija Fatal Frame, ta pa je veliko bolj nadnaravna kot Silent Hill. Christophe pravi, da Fatal Frame film ostaja umeščen v japonsko okolico strašljive hiše, kar je dobra novica, saj ostaja zvest predlogi.

Kdaj bodo te zadeve prišle na filmsko platno se nam ne sanja, mogoče pa jih vidimo tudi na kakšnem pretočnem servisu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime