Davno preklicani Starcraft: Ghost dobil nov igralni posnetek

Čas je za učno lekcijo iz zgodovine.

Leta 2002 je razvijalec Blizzard naznanil novi projekt, ki je bil za ta PC studio nekaj povsem novega. Starcraft: Ghost je bila namreč tretjeosebna akcijska igra, kjer smo nadzorovali junakinjo z imenom Nova. Ta se je lahko svojih nasprotnikov lotila akcijsko, vendar je bil veliko večji poudarek na skrivanju in ubijanju iz zasede.

Dodan je bil tudi večigralski način, Stacraft: Ghost pa bi izšel samo za tedanjo generacijo konzol, ki so bile takrat Xbox, PlayStation 2 in Gamecube.

Žal se je projekt ujel v večno zanko razvoja in kar bi moralo iziti na začetku tisočletja, je neprestano doživljalo zamude. To so bili časi, ko je Blizzard ogromno polagal na kakovost in za razliko od današnjih dni, so projekt prestavljali ali pa ga preklicali, če ni zadostil njihovim zahtevam.

Naslov je bil dokončno preklican leta 2014 in vse, kar smo od njega v vsem tem času dobili, je bil zgornji posnetek. A včeraj se je zgodilo presenečenje, ko je YouTube kanal Leerz Meneses objavil povsem nov igralni posnetek, tega pa je dobil na “dev” konzoli Xbox 360.

Leerz pravi, da igre ne bo nikamor naložil in naj ga uporabniki že nehajo prosjačiti za kopijo naslova. Na njegovem kanalu je bil video izbrisan, verjetno ga je zato prosil sam Blizzard, k sreči pa je posnetek ponovno naložil spodnji uporabnik.

Starcraft: Ghost danes izgleda precej zastarelo, a verjetno bi leta nazaj pravi hit. Stacraft navdušenci bi špil igrali verjetno še danes – obupno potrebujejo novo vsebino, Blizzard pa je očitno na franšizo že povsem pozabil.

Mimogrede, ste vedeli, da če v Google Chrome zavihku vtipkate Starcraft: Ghost, se vam zažene Battle.net aplikacija? Zakaj se to zgodi mi ostaja neznanka, a se mi je zdelo zanimivo dejstvo, vredno omembe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime