NVIDIA pravi, da bodo njihovi RTX prenosniki bolj popularni od vseh konzol

Kot poroča spletna stran SeekingAlpha, je imel aktualni predsednik podjetja NVIDIA Jensen Huang pri zadnjem finančnem poročilu kar precej povedati glede svoje linije prenosnikov.

V teh bivajo njihove RTX grafične kartice, katere so za zdaj edine na trgu, ki podpirajo popularne ray tracing učinke. Huang jih v poročilu primerja z igralnimi konzolami in da bodo tako prav njihovi prenosniki postali najbolj popularne konzole na svetu, kljub temu da se nam konca leta približujeta PlayStation 5 in Xbox Series X. To gre na račun večje prodaje njihovih gaming prenosnikov, ki so oblikovali prav svoj igričarski trg.

Huang je tudi navdušen nad prodajo RTX grafičnih kartic. Ray tracing tehnologijo je označil kot prihodnost industrije in podporo zanjo je do sedaj izkazalo več kot 30 iger, 11 od teh jih je že izšlo.

NVIDIA se seveda rada hvali, a ne gre zanikati, da trenutno na grafičnem trgu res nimajo prave konkurence. Krone iz glave jim AMD še dolgo ne bo zbil, glede na nedavno Steam raziskavo pa so pred konkurentom v veliki prednosti. Prvih deset mest med najbolj popularnimi grafičnimi karticami pripada NVIDIA taboru, najbolj popularen izdelek pa je kartica GTX 1060, medtem ko na ray tracing področju vodi RTX 2060, katero si lasti 2.12 % igralcev.

Podjetje je pred kratkim zagnalo tudi svoj pretočni servis GeForce Now, ki je po dolgem času izšel iz bete, žal pa ga za zdaj ne moremo v Sloveniji preizkusiti. Servis je naletel tudi na težavo pri založniku Activision, ki je iz platforme umaknil vse svoje naslove, kot je denimo franšiza Call of Duty in popularni Overwatch.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Si misliš, kakšna cena bo, ko bodo izdali te prenosnike? Že zaradi same 2080 ti 11gb, bo cena takoj na kakih 1500, potem pa še vse drugo dobro, bodo ti prenosniki kot so predatorji … 3000 eur bo minimalna cena za odličen računalnik.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime