Kam je izginil najbolj popularni World of Warcraft streamer?

Pritiski streamanja postajajo čedalje večji in zadnje čase je že kar nekaj slavnih osebnosti vzelo premor od kamere in se odpravilo na daljši dopust.

Svoj premor je napovedal najbolj popularen YouTube zabavljač PewDiePie, za nekaj časa se je poslovil tudi slavni Tfue iz Twitcha. A med slavnimi manjka še ena osebnost, o kateri pa se govori bolj malo, pa čeprav ima ogromno bazo sledilcev.

Če igrate World of Warcraft oz. spremljate sceno streamerjev okoli te igre, potem ste zagotovo že slišali za Asmongolda. Ta velja za največjo slavno osebnost v World of Warcraftu, znan pa je predvsem po svojemu ostrem jeziku, zaradi katerega je okoli sebe vzgojil zvesto publiko, ki pa je precej toksična, tako do drugih soigralcev kot tudi do samega Asmongolda.

Ta je v svetu World of Warcrafta prisoten že dolgo, ob izidu Classica pa je zopet pridobil nove sledilce, ki so spremljali njegove avanture na strežniku Faerlina. Njegov prenos je od Classica dalje imel povprečno 49.407 gledalcev, proizvedel pa je 649 ur vsebine. To mu je prineslo ogromno naročnikov ter seveda tudi donacij, a imelo je tudi veliko posledico na njegovi psihi.

Streamer ni znan samo po World of Warcraftu in svojih reakcijah na različne posnetke.

Asmongold je moral vsak dan čebljati v kamero, se ukvarjati z napornim občinstvom ter kazati svoje reakcije na posnetke, ki jih je gledal v živo. Poleg tega je moral skrbeti za svojo gildo Olympius, ki je nabrala toliko članov, da jih je moral razdeliti v sedem dodatnih cehov.

To je vse bilo precej naporno za streamerja, ki je zase priznal, da je precej samotarski in da je najraje sam. Poleg tega se je naveličal igranja Classica in povedal je, da mu je igra postala dolgočasna in da je igro tako on kot njegova skupnost, začel jemati čisto preveč resno.

“To je navsezadnje samo igra in vsi jo želimo igrati in se zabavati,” je povedal za spletno stran dotesports.

Spremembe so se začele dogajati tudi v zasebnem življenju, ko se je k njemu vselila bivša Twitch streamerka – prsata Pinky Sparkles. Ta je bila iz platforme odstranjena zaradi preveč nazorne seksualne vsebine in čeprav je par bil skupaj leto in pol in se je Pinky vselila k njemu, je bilo skupnega bivanja hitro konec. Asmongold je konec razmerja razglasil v prenosu v živo in o njem v bistvu ni želel preveč razglabljati.

Malo za tem je Asmongold izginil iz Twitcha. Kanal je živ in odstranitve ni bilo, tako da so se oboževalci začeli spraševati kaj za vraga se je zgodilo. Priljubljeni zabavljač je imel očitno vsega polno glavo, zato si je vzel zaslužen dopust, saj so njegovi prenosi večkrat trajali po 8 ur in več. Ob izidu Classica je igro igral praktično brez prestanka in to bi vplivalo na vsakega.

Za Asmongoldovo izginotje so ljudje obtoževali njegovo bivše dekle Pinky Sparkles.

Vseeno je bilo čudno, da ni nikjer sporočil svojega odhoda, kar pa se je končno spremenilo nekaj dni nazaj.

Nekdo je opazil, da je Asmongold s svojim cehom igral novi raid Blackwing Lair, a prenosa v živo ni bilo. Nekateri so se zato ustrašili, da je tip odnehal s svojo Twitch kariero, a resnico je nato povedal sam Asmongold.

Imel je veliko osebnih problemov, ki jih je moral najprej počistiti pri sebi. Čeprav je te zadeve odpravil, mu je pred kratkim izpadel še sprednji zob in se kot takšen ne želi kazati pred kamero. Asmongold se je dolgo pritoževal nad svojimi zobmi, popravilo pa je neprestano prelagal. Sedaj ga je zadeva dohitela in dokler jih ne bo popravil, se ne bo vračal pred kamere, saj bi bil še večja tarča posmehovanja.

Na koncu se je vsem opravičil in pomiril strahove, da bo odnehal s prenosi v živo. To bi bila tudi velika neumnost, saj Asmongold trenutno služi velike denarce in nihče pri pravi pameti ne bi odnehal s kariero, ko je ta na vrhuncu.

Ko pa se vrne, lahko sledilci pričakujete, da se bo vrnil na glavni World of Warcraft, saj mu je Classic postal dolgočasen in nadležen. Kdaj se bo to zgodilo, pa lahko za zdaj samo ugibamo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime