Riot uradno razkril svojo večigralsko streljačino Valorant

Razvijalec Riot, katerega poznamo predvsem po njegovi igri League of Legends (in zadnje čase po spolni diskriminaciji do svojih zaposlenih), je nekaj časa nazaj napovedal kup novih projektov.

Več kot očitno želijo izkoristiti vse napake Blizzarda in svoje naslove utemeljiti v vseh športnih vejah. Svoje oko so vrgli tudi na večigralsko strelsko sceno in tako se je rodil skrivnostni Project A, ki naj bi konkuriral popularnemu Counter-Striku.

Project A je bil prvič predstavljen oktobra lani, sedaj pa je razvoj napredoval do te mere, da je dobil uradni naziv. Nova igra razvijalca Riot se bo tako imenovala Valorant, gre pa za tekmovalno večigralsko igro, kjer se iz prvoosebnega pogleda udarita dve ekipi, vsaka od njih pa šteje 5 članov.

En spopad lahko traja do 24 rund, med menjavanjem teh pa bodo igralci lahko prisluženi denar zapravili za orožja in posebne sposobnosti. Zadeva zna koga na tem mestu spomniti na Overwatch, a Valorant naj bi veliko več poudarka dal na sposobnost igralcev in na njihovo natančnost, posebne sposobnosti pa bodo nosile manjši pomen. Teh ne bomo smeli prožiti kar tako, saj bo denimo ultimativna sposobnost za ponovno uporabo potrebovala ohladitev, ki zna trajati več rund.

Riot naj bi poseben poudarek dajal tudi na boj proti raznim goljufom, ki naj bi bili tu precej bolj redki kot pa v sorodnih naslovih.

Valorant naj bi zagotovo izšel enkrat poleti, pred tem pa bodo igralci lahko še sodelovali v beta testiranju. Datumov žal Riot za zdaj še ni želel izdati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime