Xiaomi Mi Mix Alpha vsebuje zaslon, ki se ovije po celotni površini telefona, žal pa je zadeva peklensko draga

Proizvajalci telefonov želijo v svoje naprave na vsak način vgraditi zaslone, ki bi jih bilo možno upogibati na vse mogoče načine.

Med temi znamkami je bil pionir Samsung s svojim izdelkom Galaxy Fold, sledila mu je Motorola s svojim preklopnim Razrjem nazadnje pa je nase oči obrnil zopet Samsung s svojim izdelkom Galaxy Z Flip.

V vse to upogibanje se sedaj želi priključiti še kitajski Xiaomi, ki je že pol leta nazaj javnosti prvič predstavil telefon Mi Mix Alpha. Ta se od konkurence loči po tem, da vsebuje zaslon, ki se ovije po skoraj celotni površini telefona.

Pred kratkim je pametno napravo v svoje roke dobil tudi popularni YouTuber Marques Brownlee, svoje vtise pa je podal v spodnjem posnetku.

Poglejmo si specifikacije. Za obdelavo podatkov skrbi procesor Snapdragon 855 Plus, temu pa družbo dela kar zajetnih 12 GB pomnilnika. V notranjosti biva obilna shramba, velika 512 GB, vse skupaj pa poganja 4,050 mAh baterija. Xiaomi pri komponentah vsekakor ni zategnil mošnjička in rezultat je telefon, ki je hiter in odziven na vse naše poteze.

Glavna privlačnost je seveda sam zaslon. Ta meri 7,9 palca, zaradi svoje unikatne oblike pa nosi nekoliko nenavadno ločljivost 2088 x 2250.

Ker je prostora veliko, si je Xiaomi privoščil malce eksperimentiranja pri postavitvi obvestil in pri samem upravljanju telefona.

Na levem robu vas tako čakata datum in ura, na zadnji strani pa vas čakajo še druge funkcije. Zaslon ne ovije povsem telefona, saj je bilo potrebno narediti prostor za kamere. Sprednja kamera manjka, tako da boste za sebke morali obrniti telefon in se slikati z glavno kamero. K sreči boste od tega samo profitirali, saj se na zadnji strani nahajajo tri močne leče:

  • 20 MP, f/2.2 13mm – (ultra-široka)
  • 12 MP, f/2.0 54mm – (telefoto)
  • 108 MP, f/1.7 – (široka)

108 MP bo dovolj, da boste pri Snapchatu prikazali tudi najmanjšo poro svojega obraza, tako da boste morda pred širjenjem fotografij morali vložiti nekaj truda v učenje Photoshopa.

Xiaomi Mi Mix Alpha ima tudi nekaj pomanjkljivosti. Upravljanje za zvok se nahaja na desni stranici in tam bo treba postoriti še nekaj dela na optimizaciji za zaznavanje dotika. Zaslon tudi ni neprekinjen, ampak je sestavljen iz treh posameznih delov in ob dobri svetlobi je tudi moč videti zareze, kjer so bili deli združeni.

Največji minus pa je zagotovo cena. Xiaomi Mi Mix Alpha je jeseni 2019 stopil v omejeno proizvodnjo, a se je prodajal samo na Kitajskem, in to za absurdno ceno 2.500 €. To je ogromno za zaslon, ki se v bistvu sploh ne upogiba, res pa je, da vsebuje močne komponente in da bi bil na vsaki mizi glavna tema pogovora.

Xiaomi žal ni še sporočil, ali bo izdelek na voljo tudi izven Kitajske.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime