Bitcoin zaradi koronavirusa padel na najnižjo vrednost v zadnjih letih

Koronavirus, med brati imenovan COVID-19, povzroča težave povsod in napadel je tudi digitalni svet. Pred njim niso varne niti kriptovalute in tako je Bitcoin nedavno v samo eni uri izgubil 20 %, v enem dnevu pa 25 % svoje vrednosti.

To je malce ironično, saj naj bi kriptovalute bile tista varna zadeva, ki naj bi bila odporna proti vsem tistim udarcem, ki bi znali prizadeti tiste običajne valute. Temu očitno ni tako in pokazalo se je, da je globalna panika glede virusa zadela tudi kriptovalute.

Investitorji prodajajo svoje virtualne zaklade, saj se bojijo, da bo koronavirus postal še bolj razširjen. Zato se nekaterim zdi bolj pametno imeti v rokah običajne denarce ali pa celo zlato, saj znajo biti to ob primeru da drek res zadane ventilator, bolj vredne od digitalne valute.

Bitcoin je trenutno vreden malce nad 5.274 evrov, a padel je na samo 3.611 €, akr je bila njegova najnižja vrednost v zadnjih sedmih letih. Časi iz leta 2017, ko je bil en Bitcoin žeton vreden preko 20.000 €, se zdaj zdijo kot oddaljene sanje. Tudi druge kriptovalute so zabeležile znaten upad: Ether je upadel kar za tretjino, Litecoin pa je trenutno vreden vsega 32 €.

Predvideva se, da bo vrednost kriptovalut med koronavirus strahom še naprej upadala in zanimivo bo videti, kje se bo ustavila in če bomo nato spet zaživeli znaten porast. Bitcoin si je sicer skozi današnji dan malce opomogel in je splezal nazaj na neko normalno vrednost, a kdo ve, kaj lahko nenadna panika pri kakšnemu bogatemu investitorju povzroči že jutri.

Vsi vemo, katera je trenutno najbolj varna valuta. Če ste igrali Fallout igre, potem sedaj že zagotovo na kup zbirate vse zamaške steklenic, ki bodo kmalu postale glavna valuta apokalipse.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Serious Sam 4 prestavil izid na september

Hrvaški razvijalec Croteam že dolgo, dolgo pripravlja četrti del serije Serious Sam, ki je svoj prvi del spočela leta 2001. Jezni Samo...

Popularni Dr Disrespect se je po mesecu odsotnosti vrnil na sceno – nocoj nas čaka njegov prvi stream na YouTubu

Junija se je zgodil na Twitch sceni velik in skrivnosten dogodek, saj je praktično čez noč neznanokam poniknil eden najbolj popularni streamerjev,...

Borderlands 3 bo naslednjih nekaj dni brezplačen za igranje

Če iščete nekaj brezmožganske akcije, v kateri je vaša glavna naloga streljanje in pobijate cele horde napadalcev, zraven pa si na rame...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!