Zadnja različica PlayStation 3 emulatorja močno pridobila na optimizaciji

O RPCS3 emulatorju smo že pisali. Gre za projekt, ki želi preko emulacije na PC spraviti vse igre, ki so izšle za konzolo PlayStation 3. Avtorjem je čez leta od skromnih začetkov uspelo zadevo spraviti na zavidljivo raven in zdaj lahko nekatere PlayStation 3 ekskluzive že igramo na PC-ju.

Seveda boste za to potrebovali precej mišičast PC, a RPCS3 vsak dan pridobiva optimizacijo in te zahteve se vsakič manjšajo. Razvijalcem je uspelo omogočiti delovanje pod Vulkan knjižnico, kar je optimizacijo dvignilo na novo raven. Tako lahko sedaj že preigravate Demon’s Souls pri 60 sličicah na sekundo pri visoki ločljivosti, razvijalec pa trud vlaga v optimizacijo tudi drugih naslovov.

Pred kratkim jim je uspel nov preboj in emulator je pri igrah pridobil povprečno 10 sličic na sekundo. To ne pomeni, da so zdaj kar vse igre postale igralne, a počasi se približujemo tej točki. Red Dead Redemption sedaj teče pri skoraj stabilni 30 sličicah na sekundo in to je skoraj primerljivo z originalno izkušnjo. Prvi del je namreč na PS3 tekel katastrofalno, tako da je sedaj izkušnja skoraj identična.

Napredek so doživele tudi igre God of War: Ascension, Yakuza 3 in Ratchet and Clank.

Če vas zadeva zanima, si lahko zadnjo različico emulatorja prenesete iz naslednje povezave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime