Popularna streamerka Kaceytron odstranjena iz Twitcha – razlog je nespoštljiv komentar do starejših ljudi in koronavirusa

Kaceytron je Twitch streamerka in tudi partnerka, a punca si je včeraj privoščila eno zelo neumno potezo.

O dotični streamerki smo že pisali. Gre za precej kontroverzno osebnost, brez dlake na jeziku. Nedolgo nazaj je spregovorila o spletnem spolnem nadlegovanju na prenosih v živo, od takrat pa si je na svojem kanalu nabrala okoli 500.000 sledilcev.

In vsi ti so izginili čez noč, ko je na RajjPatel podkastu podelila svoje mnenje glede koronavirusa.

Voditelj jo je vprašal preprosto vprašanje, če bi poljubila nekoga, ki bi bil okužen s tem virusom, njen odgovor pa je bil sledeče:

“Da, poljubila bi se in potem zapustila karanteno in poskušala razširiti virus med čimveč ljudi, saj bi bil svet boljši brez starih in revnih ljudi.”

Da, te besede so dejansko zapustile njene ulice in ostali udeleženci so njene začeli obsojati, Kaceytron pa se je odzvala z besedami: “Rekla sem, kar sem rekla.”

Seveda je zagnalo cel vik in krik med Twitch skupnostjo in na njene nespametne besede je bil opozorjen sam Twitch. Ta se glede svojih pravil ne zafrkava, to je tudi dokazal že večkrat v preteklosti. Kaceytron in njeno obnašanje je bilo označeno kot nasilno proti eni osebi oz. skupini ljudi. Njen kanal je bil tako popolnoma odstranjen iz platforme. Njihov pravilnik pojasnjuje, da je to grob prekršek in da je kazen navadno odstranitev računa za vedno.

Da je njena kariera končana, je Kaceytron sporočila na Twitterju, v prejetem e-poštnem sporočilu pa lahko ajsno vidimo, da je njena odstranitev trajna. Streamerka bi svoj kanal dobila samo s pritožbo, a dvomimo, da bi njeni prošnji Twitch ugodil – še psoebej zato, ker ima precej burno zgodovino.

Navadno, ko kakšen popularen streamer stori kakšno neumnost, ponavadi dobimo solzno opravičilo na YouTubu – spomnimo se denimo tistega tipa, ki je med prenosom v živo ustrelil s pištolo. Kaceytron tega ni naredila, a je v Twitterju zapisala, da ne podpira sovraštva do nobene osebe in da je bil njen komentar slab odsev njene osebnosti.

Njeni sledilci so seveda močno vznemirjeni in že so se pojavile obtožbe, da želi Twitch odstraniti LGBTQ skupnost, saj želi ubiti “kraljico gejev”. Kaceytron še ni povedala, ali želi svojo kariero nadaljevati na sorodnih servisih tipa YouTube ali Mixer, svoje sledilce poziva k potrpežljivosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime