Novi PlayStation 4 emulator Spine že lahko poganja igre

Emulatorska scena je zadnjih letih naletela na presenetljiv in hiter razvoj. To velja še posebej za Nintendove konzole, saj je je denimo CEMU emulator postal že skoraj popoln nadomestek konzole WiiU, še bolj pa je neverjeten Yuzu, ki lahko praktično na isti dan poganja igre, ki so izšle za konzolo Switch kar na PC-ju.

Svoje emulatorje je začela dobivati tudi konzola PlayStation 4. V preteklosti smo že pisali o projektu GPCS4, ki je bil zmožen pognati eno igro, a glede na videno, od takrat ni bistveno napredoval. Zato se morda splača pozornost nameniti novemu emulatorju z imenom Spine, ki glede na ustvarjalčeve besede, že lahko zažene med 20 do 50 iger.

Seveda imajo vse te velike grafične probleme, tako da ne pričakujte, da boste nenadoma igrali God of War na PC-ju pri 60 sličicah na sekundo. Tiste igre, ki jih Spine lahko zažene, so manjši indie naslovi s preprosto grafiko, pa še ti imajo ogromne probleme. A nekje je potrebno začeti in Spine kaže veliko potenciala.

Na voljo je tudi demo, tako da lahko emulator preizkusite tudi sami. Žal je zadeva za zdaj na voljo samo za Linux operacijske sisteme, kar je močno presenetljivo, saj se večina takšnih projektov nahaja na Windowsih.

Razvijalec je za dokaz prikazal tudi video, v katerem lahko vidimo nekaj iger med akcijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime