Resnični NASCAR voznik v virtualni igri izgubil živce, kar ga je nato stalo sponzorstva

Čedalje več športnih vej po svetu gleda v virtualne vode in poskuša nadaljevati tekmovanja v igrah. To nedeljo bomo recimo dobili že drugo dirko karavane Formule 1, v to smer pa je stopilo tudi ameriški NASCAR.

Pretekli vikend se odvilo NASCAR prvenstvo v igri iRacing in za virtualni volan so se usedli resnični vozniki. Zadeva je bila speljana profesionalno: prenos v živo je organiziral Fox in za mikrofonom so bili profesionalni komentatorji. Čeprav tekmovanje služi samo popestritvi programa in ne gre za tiste “prave” dirke, so bili za volanom profesionalni vozniki, ki jih naprej žene tekmovalna žilica. In to pomeni, da se bo kljub zabavanju slej kot prej nekdo ujezil ter izgubil živce.

To se je zgodilo tudi tokrat. Voznik s številko 43 Bubba Wallace se je zapletel z voznikom številka 14, ki sliši na ime Clint Bowyer. Trk sicer ni bil nevaren, a je privedel do tega, da se je Bubba zavrtel na progi, zaradi česar je nato zaprl igro z besedami: “Zaradi tega te zadeve ne jemljem resno.”

Bubba se je nato odpravil na Twitter in povedal, da se joka od smeha. Ljudje so bili namreč nad njegovim zaprtjem igre razočarani, kar se mu je zdelo naravnost neverjetno. Zadeva pa se očitno ni zdela smešna njegovemu sponzorju Blue-Emu, ki je v izjavi povedal, da oni iščejo voznike in ne ljudi, ki se takoj predajo. Tako so umaknili svoje sponzorstvo iz resničnega življenja, kar je voznika in njegovo ekipo zagotovo zapeklo po denarnici.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime