League of Legends tekme se bodo predvajale na ameriškem ESPN kanalu

Televizijski športni kanali po celem svetu te dni obupno potrebujejo neko zanimivo vsebino. Večina jih predvaja ponovitve, vsake toliko pa se zgodi kakšna virtualna zanimivost, ki je vredna prenosa v živo. To nedeljo se bo denimo odvrtela že druga virtualna dirka Formule 1, približuje pa se tudi večje tekmovanje v igri League of Legends.

Govorimo o ameriškem LCS Spring Splitu, prva tekma pa se je že odvila včeraj med ekipama Team SoloMid in 100 Thieves. Kar je bilo posebnega na tej tekmi je dejstvo, da jo je v živo predvajal ameriški kanal ESPN2. Razvijalec Riot in ESPN sta sicer sodelovala že lani, ko smo lahko tekme spremljali na EPSN+, a letos bodo spopadi predvajani na povsem običajnem kanalu, ki ne zahteva plačevanja naročnine. To pomeni, da bo lahko zadevo gledalo veliko več gledalcev, kar ešport postavi za legitimen šport.

Ostale tekme se bodo odvile po sledečih terminih:

  • 11. april: Evil Geniuses vs. Cloud9 ob 22.00
  • 12. april: FlyQuest vs. Team SoloMid ob 22.00
  • 18. april: borba za tretje mesto ob 22.00
  • 19. april: borba za šampiona, čas še ni določen

Tekme potekajo po formatu Best of 5, Cloud9 pa velja trenutno za favorita, saj je sezono končal z rekordnim izkupičkom 17 zmag in 1 poraz. Največje razočaranje je zagotovo Team Liquid, ki se je uvrstil šele na 9. mesto.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime