GTA 6 šele v zgodnji fazi razvoja – naj bi bil precej manjši projekt, ki bo kasneje dobil razširitve

Dobra dva tedna nazaj smo si vas za 1. april pošteno privoščili, saj smo napovedali lažno novico o skorajšnjem izidu igre GTA 6. Čeprav smo se pošteno nasmejali, se vseeno počutimo malček krive, ker smo nekaterim igralcem vzbudili lažna upanja.

Zato smo na kup zbrali vse do sedaj znane informacije glede igre in čeprav ta projekt uradno še ne obstaja, razvijalec Rockstar zagotovo dela na njem.

Spletna stran Kotaku je sedaj pridobila nekaj novih informacij glede novega GTA naslova. Kakor pravijo njihovi viri znotraj studia, je nova GTA igra šele v zgodnji fazi razvoja in bo precej manjši projekt, kot morda oboževalci pričakujejo. Za osnovo bodo vzeli povprečno veliko igralno izkušnjo, ki jo bodo nato postopoma razširili preko posodobitev in dodatkov. Povprečna velika igralna izkušnja verjetno za Rockstar še vedno pomeni ogromen svet in če bo ta vsaj tako velik kot v petem delu, bomo igralci povsem zadovoljni. No, verjetno ne vsi, ampak vsaj večina.

Razvijalec Rockstar naj bi se odločil za takšen pristop zaradi svoje delovne kulture, ki je med razvojem njihovega zadnjega naslova Red Dead Redemption 2 bila naravnost morilska. Kakor je v intervjuju povedal bivši šef studia, Dan Houser, so bolj izkušeni člani ekipe takrat delali delovne tedne, ki so šteli več kot 100 ur. Javnost je seveda dvignila glas in Rockstar je bil prisiljen v spremembo delovnih navad in do boljšega tretiranja svojih delavcev.

Viri znotraj studia so Kotakuju zaupali, da je trenutno delo veliko bolj prijetno in da so se znotraj pisarn zgodile občutne spremembe. To je dobra novica, saj lahko samo sproščeni in umirjeni delavci dostavijo dober produkt, a ne splača se veseliti prezgodaj. Šele ko se projekt bliža koncu razvoja nastopijo dolge delovne ure oz. “crunch” in takrat bomo lahko videli, ali se je Rockstar res spremenil na področju bolj udobne delovne kulture.

Glede na te informacije lahko GTA 6 pričakujemo za novo generacijo konzol. Predvidevamo, da bo Rockstar kaj najavil v letu 2021 in morda, če bo sreča, bo projekt na prodajnih policah zaživel enkrat v 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. NI RES. Glabnega oz prvotnega ustvarjalca se pravi tistega ki ima pravice do te igre so že dolga leta nazaj odpustili iz podjetja Rockstar games, najverjetneje je bila narava tega kakšna nestrinjanja vendar pa kljub temu nove gta igre več ne bo. žal.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime