GTA 6 ni bil res najavljen – tule je vse, kar vemo o šestemu delu te težko pričakovane igre

Včeraj smo se iz svojih sledilcev malce pošalili, saj smo za 1. april spisali novico, da je razvijalec Rockstar končno napovedal težko pričakovani GTA 6. Nam se je zdelo zabavno, a vsi niso bili navdušeni nad našo potegavščino, ki se je poigrala z njihovimi pričakovanji. Takšnim se opravičujemo in svetujemo, da obiščejo zdravnika in naj ga zaprosijo za novo dozico humorja, ki se v lekarni dobi samo na recept.

Resnica glede šestega dela Grand Theft Auto serije je precej kruta. Zadnje izdani del GTA serije je izšel davnega leta 2013 in od takrat se je nabral cel kup govoric in namigovanj, a žal je vse skupaj samo mlatenje prazne slame. Če boste v Google vtipkali frazo GTA 6 boste naleteli na ta ogromen članek, ki ima na kup zbrane vse govorice do sedaj, žal pa nobena od njih ni verodostojna in vredna omembe. Viri so navadno neki anonimneži, ki svojih trditev nimajo podprtih z ničemer in vse njihove napovedi, kot je bila zadnja, ko naj bi Rockstar konec marca uradno najavil nadaljevanje, so se izkazale za neresnične.

gtavi.com does not redirect to Rockstar Games site anymore. Site updated today… from r/GTA6

Rockstar seveda skoraj zagotovo razvija nov GTA naslov, a si bodo za to vzeli svoj čas. Da je nekaj na temu poroča zadnja ugotovitev Reddit uporabnika, ki je ugotovil, da sta bili domeni gtavi.com in gta6.com spremenjeni. Prej sta ti domeni uporabnika preusmerili na uradno stran za Grand Theft Auto 5, sedaj pa uporabnika preusmerijo na nedelujočo stran. To zna pomeniti, da morda razvijalec dela na uradnih straneh za ta projekt, a seveda je vse to samo ugibanje.

Kar malce čudno je, da je od zadnjega GTA naslova minilo že 7 let. V preteklosti nikoli med novima GTA poglavjema ni minilo toliko časa in za celotno generacijo konzol ni izšla niti ena nova GTA igra, kar je naravnost osupljivo.

Razlogov, da še ni bilo nove igre v tej seriji ni težko iskati. Peti del se namreč še vedno prodaja dobro in igra je neprestano med najbolj prodajanimi izdelki na Steamu. Življenjsko dobo dodatno podaljšuje spletna komponenta GTA Online in stavimo, da novega dela še ni bilo ravno zaradi tega večigralstva. GTA Online namreč razvijalcu preko mikrotransakcij prinaša cele kupe denarja in peti del je prava tiskarna denarja. Peti del naj bi bil najbolj dobičkonosen izdelek zabavne industrije in po zaslužku prekaša tudi titane kot je denimo Star Wars franšiza.

Založnik Take-Two zato noče izgubiti igralcev, ki mesečno prinašajo denarce v GTA Online, zato tudi ni smiselno vlagati denarcev v nov projekt, dokler ne bodo igralci začeli upadati. Tako kot denimo nismo dobili nadaljevanja igre World of Warcraft, saj se takšen projekt ne bi na višku popularnosti igre splačal.

Rockstar je doživel tudi nekaj sprememb. Nekaj časa nazaj je studio zapustil soustanovitelj Dan Houser, ki je imel veliko besede pri oblikovanju vseh GTA iger. To je pomembna oseba in njegov odhod bo zagotovo močno vplival na nadalje izdelke Rockstarja. Dan je pred odhodom še potarnal, da bi bil novi GTA naslov precej težak za produkcijo, saj so ljudje danes veliko bolj občutljivi na teme družbe in da danes nikoli ne bi mogli izdati kakšnega kontroverznega GTA-ja iz preteklosti.

Torej, kdaj pride nov GTA? Upamo si ugibati, da letos zagotovo ne, a ne smemo pozabiti, da se nam konec leta bliža nova generacija konzol. Kakor je GTA 5 še vedno dobičkonosen, bo Rockstar vseeno slej ali prej moral izdati nov del, saj bo drugače njihova šampionska igra zastarala. V igri so ogromni denarci in ne bi bili presenečeni, če bi konec leta dobili najavo šestega dela, ki bi izšel za naslednjo generacijo konzol. Obstajajo tudi govorice, da naj bi Sony Rockstarju ponudil cel koš denarja za omejeno ekskluzivnost igre za PlayStation 5. To je sicer bolj malo verjetno, saj bi jim za to moral ponuditi ogromno količino dolarjev, a možnost je seveda tu in morda bi ravno takšni kovčki denarcev razvijalca spodbudili, da končno izda nadaljevanje te huronsko popularne franšize.

Žal tako za vas nimamo nobene zanesljive informacije, ampak samo ugibanja. Zato tudi ne verjemite raznim lažnim informacijam, na katere lahko naletite med brskanjem po internetu. Kot je dokazal naš članek, lahko takšno najavo potegnemo dobesedno iz riti in ljudje ji bodo verjeli – vse kar moraš narediti, je da daš v članek lepo slikico in našteješ kar nekaj dejstev, ki so povsem izmišljena.

Ne ostane vam drugega kot potrpežljivost, vmes pa se lahko udeležite tudi igranja GTA Online v največji slovenski skupnosti SloCity RP.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime