Tudi letošnji Gamescom bo prestavljen

Po odpovedi letošnjega sejma E3 so igričarski privrženci upali, da bodo lahko v živo obiskali vsaj največji evropski sejem Gamescom, ki se vsako leto odvije v Nemčiji.

Gamescom naj bi se odvil med 25. in 29. avgustom, a žal se to zelo verjetno ne bo zgodilo. Nemčija je namreč včeraj oznanila, da bo prepovedala večja javna zbiranja do 31. avgusta, kar je seveda zelo slaba novica za letošnji festival.

Gamescom definitivno spada med večja zbiranja, saj je leta 2018 ta sejem obiskalo kar 370.00 ljudi in takšna gneča je perfektna lokacija za širitev hitro nalezljivega virusa.

Organizatorji so se na odločitev nemške vlade že odzvali in so svoje sledilce obvestili preko Twitterja. A zadeva vsebuje tudi pozitivno stran, saj nameravajo celotni sejem speljati digitalno in tako si bomo lahko vse večje najave založnikov in razvijalcev ogledali kar iz domačega naslonjača.

Letošnje poletje tako ne bo ostalo brez igričarskih dobrot. Spletna stran IGN bo junija organizirala Summer of Gaming, ki naj bi služila kot nekakšna alternativa sejmu E3, sedaj pa nas bodo preko spleta avgusta razveselili tudi Nemci.

Gamescom je še sporočil, da bodo vsi tisti, ki so prednaročili karte in so za njih že plačali, dobili v celoti povrnjen denar.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

New World prestavil izid na naslednje leto

Leto 2020 je res kot ukleto. Veliko igralcev se je po dolgih letih močno veselilo povsem novega MMO-ja New Word, ki bi...

Nagnusni posnetek razkrije pedofilko in njeno žrtev sredi Smash Bros. turnirja

Morda se spomnite, ko smo nekaj časa nazaj pisali o obtožbah glede seksualnega nadlegovanja in celo posiljevanja v tekmovalni sceni igre Smash...

Kje je 4. sezona serije True Detective?!

Danes je bolj počasni dan z novicami, zato sem se odločil, da z vami podelim eno bolj staro vest in kdo ve...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!