Tudi letošnji Gamescom bo prestavljen

Po odpovedi letošnjega sejma E3 so igričarski privrženci upali, da bodo lahko v živo obiskali vsaj največji evropski sejem Gamescom, ki se vsako leto odvije v Nemčiji.

Gamescom naj bi se odvil med 25. in 29. avgustom, a žal se to zelo verjetno ne bo zgodilo. Nemčija je namreč včeraj oznanila, da bo prepovedala večja javna zbiranja do 31. avgusta, kar je seveda zelo slaba novica za letošnji festival.

Gamescom definitivno spada med večja zbiranja, saj je leta 2018 ta sejem obiskalo kar 370.00 ljudi in takšna gneča je perfektna lokacija za širitev hitro nalezljivega virusa.

Organizatorji so se na odločitev nemške vlade že odzvali in so svoje sledilce obvestili preko Twitterja. A zadeva vsebuje tudi pozitivno stran, saj nameravajo celotni sejem speljati digitalno in tako si bomo lahko vse večje najave založnikov in razvijalcev ogledali kar iz domačega naslonjača.

Letošnje poletje tako ne bo ostalo brez igričarskih dobrot. Spletna stran IGN bo junija organizirala Summer of Gaming, ki naj bi služila kot nekakšna alternativa sejmu E3, sedaj pa nas bodo preko spleta avgusta razveselili tudi Nemci.

Gamescom je še sporočil, da bodo vsi tisti, ki so prednaročili karte in so za njih že plačali, dobili v celoti povrnjen denar.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime