E3 sejem bo najverjetneje preklican in vsi vemo razlog

E3 sejem je tradicionalno zbiranje igričarjev, založnikov in razvijalcev iz celega sveta. Enkrat na leto se v Los Angelesu zberejo največja imena industrije in prikažejo napovednike za svoje prihajajoče projekte, celotno zadevo pa si je moč ogledati v živo iz domačega naslonjača, veliko ljudi pa se dogodka udeleži tudi fizično.

Sejem je morda skozi leta začel izgubljati svoj blišč, saj se založniki raje odločajo za držanje prav svojih dogodkov preko prenosov v živo, kar je za njih ceneje, prav tako pa je tisti dan vsa pozornost usmerjena samo na njih.

Kljub temu je E3 precej odmeven dogodek in ravno na njem je Keanu Reeves slavno najavil Cyberpunk 2077, zvestobo pa mu še vedno obljublja Microsoft, ki naj bi imel za letos pripravljenih kar nekaj presenečenj – med njimi skoraj zagotovo bolj podrobno razkritje konzole Xbox Series X.

Zdaj očitno od vsega tega ne bo nič in razlog je seveda jasen: koronavirus. Ta je poskrbel za mešanje štren v e-športnih vodah, zaradi njega pa je bil odpovedan cel kup dogodkov kot je denimo GDC 2020.

Organizacija ESA, ki skrbi za E3, je sicer dober teden nazaj izjavila, da se bo dogodek kljub temu zgodil, a v zadnjih dneh so začeli zanesljivi viri govoriti drugačno zgodbo. Založnik Devolver Digital denimo je preko Twitterja sporočil vsem udeležencem, naj prekličejo svoje rezervacije v hotelih.

Jason Schreier je še en zaupljiv vir informacij in tudi on je slišal govorice, da bo E3 preklican. ESA naj bi se še posvetovala z založniki, a verjetno je samo vprašanje časa, da pride do uradnega preklica – nekateri namigujejo, da naj bi se to zgodilo še danes. Še en vir informacij je novinar Mike Futter, ki je iz bližnjih stikov znotraj organizacije ESA slišal, da je preklic dogodka napovedan za danes.

Kar je škoda, saj sem se osebno E3ja močno veselil in glede na to, da se nam pripravlja konec leta nova generacija konzol, bi zagotovo slišali marsikaj zanimivega. Sejem bi se moral odviti šele na začetku junija, a nekateri napovedujejo, da bo ravno v tistih mesecih virus po ZDA v polnem razmahu.

To bo prvi preklic tega sejma, odkar se je začel tradicionalno odvijati od leta 1996.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime