Goljufi bodo v Call of Duty Warzone igrali med sabo na istem strežniku

Zadnje čase je v igričarskih krogih postala popularna tema goljufanja in hekanja v večigralskih igrah. To temo je v bistvu začela nova Riotova igra Valorant, ki je na PC-je igralcev namestila precej zaščito proti goljufanju, ki je dvignila precej polemik glede zasebnosti.

Na drugi strani najdemo Call of Duty Warzone, ki se proti tej večni težavi večigralskih svetov bori na že ustaljen način. To pomeni zanašanje na tehnologijo zaznavanja goljufij ter odstranjevanja računov. Activision se je na začetku meseca pohvalil, da je do sedaj ukinil že 50.000 računov, te dni pa je verjetno ta številka vsaj še enkrat višja.

I beg you, drop the anticheat update already ffs from r/CODWarzone

Goljufanje je v Warzonu naraslo celo do te mere, da so konzolni igralci začeli ugašati povezovanje s PC nasprotniki, saj so se bali napada nepoštenih igralcev.

Da so hekerji velika rana Call of Duty iger in da se to ne bo še spremenilo kmalu, se je začel zavedati tudi Activision, ki pa je v zadnjo posodobitev vpeljal dodatno zaščito, katera zna malce bolj zagreniti življenjem vsem nepoštenim igralcem.

Tako Call of Duty Moder Warfare kot tudi Warzone bosta začela na istem strežniku grupirati vse igralce, ki se znajdejo pod sumom goljufanja. To se zna izkazati kot učinkovita poteza proti zatiranju nemoralnih igralcev, saj je zabava veliko manjša, če goljufaš ti in tudi tvoj nasprotnik. Zna se zgoditi, da bomo na večigralskih strežnikih videli spopade tipa “kdo ima boljši hack.”

Razvijalec Infinity Ward bo dodal še dve hudo uporabni novosti. Če boste prijavili igralca, boste kasneje tudi dobili obvestilo, če je goljufivca doletela kazen in je dobil za nagrado ukinjen račun. Prav tako boste po novem lahko prijavili goljufivega igralca med spektatorskim in “killcam” načinom. Razvijalec želi na ta način spodbuditi skupnost, da jim pomaga pri lovljenju najedajočih goljufivcev, kar bo na koncu naredilo bojno polje lepše in prijaznejše do vseh.

Te varnostne posodobitve naj bi obe igri prejeli še ta teden.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime