Novi Skyrim mod poskuša svetu dodati več življenja v slogu igre The Witcher 3

Ena meni najljubših lastnosti igre The Witcher 3 se sploh ni vrtela okoli zgodbe, ampak bolj okoli raziskovanja in detajlov, ki jih je razvijalec CDPR vpekel v ta aspekt igre.

Med raziskovanjem po svetu ste velikokrat naleteli na sovražne kampe, ki so jih naseljavali banditi ali pa kakšni monstrumi. To ni nič nenavadnega, saj smo banditske kampe videli v praktično vsaki igri, ki drži odprti svet. Vendar se v The Witcher 3 zgodi nekaj posebnega. Ko namreč počistiš tako taborišče, si deležen lepe vmesne sekvence, v kateri se nazaj v tabor vrnejo navadni prebivalci. To ne vpliva znatno na nadaljnji potek zgodbe, a lepo je videti, ko se svet odzove na vaša dejanja in ga imate možnosti vsaj malce spremeniti.

Modder DKdoubledub se je odločil nekaj takega poustvariti tudi v igri Skyrim. Med pohajkovanjem po svetu lahko naletite na rudnik, imenovan Embershard Mine. Ko iz tega prepodite vse bandite, pa ta ostane žalostno zapuščen, pa čeprav za to ni razloga. Rudnik namreč vsebuje bogate surovine in logično bi bilo, da bi se prebivalci vrnili na delo.

Ravno to naredi nova modifikacija New Embershard Miners. Na lokacijo pripelje dva možakarja, z imeni Stalgar in Goronk, ki se utaborita pred rudnikom. Nord in Ork, ki se poznata še od svojih otroških dni, se nato odpravita kopat rudo. Dan preživita v rudniku, v taborišču kaj pojesta in se zvečer odpravita na pivo v bližjo gostilno Sleeping Giant Inn.

Modifikacija za zdaj podpira samo Embershard Mine rudnik, a avtor je povedal, da namerava zadevo razširiti tudi na druge lokacije v Skyrimu. Bolj ko razmišljam o tej modifikaciji, bolj se čudim, da je ni nihče poustvaril že prej.

Mod si lahko prenesete na naslednji povezavi, za igranje pa boste potrebovali nameščen Skyrim Special Edition.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime