Neuradna predelava igre Resident Evil 4 lepo napreduje

Resident Evil 4 pri oboževalcih te istoimenske franšize velja za najboljši del še danes. Igra je originalno izšla leta 2005 za konzolo Nintendo Gamecube in od takrat doživela en kup predelav. Pred kratkim so se pojavile močne govorice, da založnik Capcom dela na popolni predelavi tipa Resident Evil 2 Remake, ki naj bi naslov moderniziral in ga preko sveže grafične preobleke približal novincem.

Ta projekt, če je resničen, je še vsaj dve leti stran. Veliko bližje izidu pa je Resident Evil 4 HD Project, ki ga izdeluje skupina navdušencev in bo ob izidu popolnoma brezplačen. Modifikacija je v izdelavi že nekaj let in ekipa za njim je polna strasti in se posveča tudi najmanjšim podrobnostim. Člani ekipe so se celo odpravili slikati različne kipe in slike, ki so jih razvijalci originala povzeli iz resničnega življenja, samo zato, da dobijo teksture višje ločljivosti.

Razvijalec je včeraj predstavil svoj napredek in prikazal predelano stopnjo iz četrtega poglavja. Skoraj uro dolgi posnetek si lahko ogledate zgoraj in grafično predelavo je doživel že lep kos igre, tako da jim je ostalo samo še zadnje poglavje.

Datum izida je neznanka, modifikacijo pa lahko sicer že igrate, a je ta precej zastarana, saj izvira iz leta 2018 in ne vsebuje vseh posodobitev, ki so jih razvijalci naredili v zadnjih dveh letih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime