Novi iPhone SE 2020 je na testu baterije povsem pogrnil

Apple poskuša s telefonom iPhone SE 2020 prodreti tudi na trg nizkocenovnih mobilnih naprav in v boj s svojim največjim konkurentom Samsungom se je podal precej pogumno. Pisali smo že o tem, da njihov novi izdelek morda nima najbolj napredne kamere in največjega zaslona, a šteje notranjost, v kateri bije čip A13, ki med drugim poganja tudi njihove najdražje telefone iPhone 11 Pro.

Telefon je sedaj postal dostopen tudi širši publiki in začeli so se tudi prvi neodvisni testi naprave. Enega zanimivejših je včeraj naredil YouTube kanal Mrwhosetheboss, ki ga je zanimal predvsem test baterije. Na bojno polje je postavil iPhone SE 2020, iPhone 11, iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy S20 ter OnePlus 8.

Ta test je končno pokazal, da je Apple morda res ponudil dokaj poceni izdelek, a je hkrati sekal ovinke povsod in najbolj se to pozna pri bateriji.

Še preden je Apple uradno poslal svojo napravo na trg, se je izjasnil, da bo napravo poganjala precej osiromašena 1821 mAh baterija, ki jo v novejših telefonih nismo videli že kar nekaj let. Predvidevali smo, da bo Apple vseeno nekaj naredil na optimizaciji in da morda baterija ne bo spet takšen minus. Zmotili smo se.

Poglejmo si najprej primerjavo vseh baterij na testu:

  • iPhone SE 2020 1821 mAh
  • iPhone 11 3110 mAh
  • iPhone 11 Pro 3046 mAh
  • Galaxy S20 4000 mAh
  • OnePlus 8 4300 mAh

Test se je izvedel pri vseh napravah na enakih nastavitvah. Vse so imele nastavljeno isto svetlobo zaslona in glasnost zvočnikov, vklopljene pa so bile Bluetooth, Wi-Fi in lokacijske povezave.

Tester je nato na vseh petih napravah zagnal serijo aplikacij, kot so video posnetki ter igre in tako smo dobili rezultate iz resničnega življenja.

Izkazalo se je, da velikost šteje in iPhone SE 2020 se je odrezal naravnost katastrofalno. Kljub temu da ima veliko manjši zaslon, ki se osvežuje pri le 60 Hz, mu je med uspelo ostati prižgan samo 3 ure in 46 minut, kar je veliko razočaranje. Seveda ne bo vsak poganjal zaporedoma tako težke aplikacije, a test je pokazal, da iPhone SE 2020 ni priporočljiv tudi za tiste uporabnike, ki so nekje srednje težki uporabniki telefona. Samo prestavljajte si, koliko časa dnevno preživite denimo na socialnih omrežjih in prišli boste do ugotovitve, da boste vsaj enkrat na dan polnili baterijo.

Končna razvrstitev je naslednja in vrh lestvice je zasedel OnePlus 8, ki je takrat, ko je iPhone SE 2020 že crknil, držal še relativno zdravih 62 % soka, s tem, da mora poganjati zaslon ločljivosti 1080×2400 pri 90 Hz.

  1. OnePlus 8: 7 ur in 55 minut
  2. iPhone 11 Pro: 6 ur in 56 minut
  3. Galaxy S20: 6 ur in 31 minut
  4. iPhone 11: 5 ur
  5. iPhone SE (2020): 3 ure in 46 minut

Najnovejši Applov izdelek resda vsebuje dober čip, žal pa je takšna baterija za leto 2020 preveč zastarela tehnologija. Škoda, da niso za napajanje odšteli malce več denarja pri razvoju, saj zna ta izdelek na koncu pokopati ravno baterija, ki morda pri kupcu ne pomeni veliko, a v končni uporabi igra ogromno vlogo.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMZS v igro Assetto Corsa prenesel progo na Vranskem in pripravlja karting turnir z lepimi nagradami

Zagotovo ste se vsaj enkrat do sedaj usedli že v kart dirkalnik in ste se zapodili po nekem dirkališču. Osebno lahko pričam,...

Cyberpunk 2077 napovednik prikaže različne tolpe mesta Night City

Nekaj dni nazaj se je odvila nova digitalna konferenca Night City Wire in kot po navadi smo dobili nove igralne napovednike, ki...

Je piratstva pri PC igrah res konec?

Bitka med pirati in raznimi načini zaščite iger traja že zelo dolgo, dolgo časa. Piratstvo na PC-ju je šlo skozi svoje vzpone...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!