Twitch ustavil streamerje, ki želijo preko lažnih prenosov v živo Valorant igre pridobiti nove gledalce

Popularna večigralska igra Valorant je še vedno v zaprta beta stanju in za zdaj lahko igralci dobijo dostop do svojega ključa samo tako, da gledajo Twitch prenose igranja igre in upajo, da bodo v nabiralnik prejeli svojo posebno nagrado.

Na začetku ste lahko do teh ključev prišli samo preko gledanja posebnih prenosov v živo, razvijalec Riot pa je nedolgo nazaj spremenil politiko in sedaj lahko igralec pride do beta dostopa pri gledanju vsakega streamerja, če le ta igra Valorant.

Konkurenca je pri Twitch streamerjih tako narasla in glede na to, da je Valorant še vedno najbolj priljubljena igra za gledanje, so nekateri kanali začeli goljufati.

Streamer še vedno potrebuje spanec in ne more cele dneve igrati ene igre, a to seveda tudi pomeni, da v tem času izgublja gledalce. Tu prav pride en trik, ko streamer na kamerah ne predvaja igranja v živo, ampak samo posnetek preteklega igranja. S tem načeloma ni nič narobe, problem pa je nastal pri temu, da so te osebe svoje prenose v živo še vedno označevali kot “Live” prenose in Twitchu to seveda ni bilo všeč.

Platforma je tako na Twitterju zapisala, da takšne zadeve kršijo njihov pravilnik, zato bodo sedaj zaustavili vsak takšen lažni prenos v živo.

Poteze se je razveselil tudi Riot, ki je Twitch označil za odličnega partnerja in kot superiorno platformo za razvoj njihove bete.

Če ste si morda ogledali že ogromno ur Valorant vsebine, a vseeno še niste prejeli beta ključa, potem ste bili morda žrtev lažnega prenosa v živo. Bodite pozorni ob gledanju in, če je morda streamer popolnoma neodziven na gledalce, potem je morda bolje, da preklopite na kakšen drug kanal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime