Dying Light 2 naj bi imel velike težave pri razvoju

Originalni Dying Light velja za eno najboljših zombie iger in razvijalec Techland še danes zanj izdaja novo vsebino. Že kar nekaj časa je v izdelavi tudi nadaljevanje, ki pa naj bi naletelo na velike težave.

Dying Light 2 je bil večkrat prestavljen in bi originalno že moral iziti, vendar je bil datum izida prestavljen na neznani datum. Kakor poroča poljska spletna stran PolskiGamedev pa so v ozadju veliko večje težave kot pa samo delo od doma zaradi koronavirusa.

Če se sprašujete, zakaj o tem poroča neka poljska stran, potem se ne zavedate, da je Techland poljski studio. PolskiGamedev je bil v preteklosti precej dober vir informacij, sedaj pa je do njega pristopilo kar nekaj zaposlenih pri Techlandu, ki so razvoj označili za popolno katastrofo.

Velike težave pri razvoju naj bi predstavljajo vodstvo, ki še zdaj ne ve, kaj naj bi ta igra sploh bila. Tisti na najvišjih položajih naj ni nekaj časa poudarek dajali samemu igranju in potem nenadoma zgodbi. To je precej zmotilo potek razvoja in zaradi tega naj bi morala zaposlenih padla na tla.

Problem je nastopil tudi pri pisanju zgodbe. Techland je za pisanje osnovne štorije in različnih nalog najel priznanega RPG pisca Chrisa Avellona, a ta naj bi se neprestano kregal s kreativno vodjo Adrianom Ciszewskim. Avellon naj bi na vsak način želel ustvariti svet in zgodbo, ki spominja na Fallout: New Vegas, a Adrian tega noče, saj Dying Light preprosto ni tak tip igre. Glede na to, da je bila zgodba v originalnem Dying Lightu eden večjih minusov, bi bilo morda dobro, da bi Adrian na tem mestu prepustil vajeti bolj izkušenemu ustvarjalcu.

Vse to je tudi povzročilo tudi delanje nečloveških nadur, zaradi katerih naj bi lani razvijalca zapustilo 50 delavcev. To je kar velika številka za studio, ki ga sestavlja 300 ljudi. Med tistimi, ki so zapustili pisarne je bil tudi Pawel Rohleder, vodja tehničnega oddelka, ki je nosil glavno vlogo pri razvoju njihovega Chrome pogona.

Seveda nič od tega ni uradno potrjenega in na Twitterju se je že oglasila PR zastopnica Techlanda, ki je članek označila za neresničen ter hkrati tudi zavrgla govorice, da bo Techland kmalu kupil Microsoft. A po drugi strani je njeno delo izboljšanje odnosov z javnostjo, tako da je tudi logično, da bi želela izboljšati podobo podjetja. Dejstvo je, da Dying Light 2 še vedno nima datuma izida in neke težave pri razvoju so se zagotovo pojavile.

Viri za zdaj pravijo, da igra skoraj zagotovo ne bo izšla letos, razen če razvijalec zmanjša razpon igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime