Nekdo dela na predelavi Resident Evil 1 v pogonu Resident Evil 4

Kaj je s to Resident Evil franšizo, da kadar jo omenimo, govorimo samo o nekih predelavah?

Založnik Capcom je v sorazmerno kratkem času poskrbel za uradni predelavi Resident Evil 2 in Resident Evil 3, v izdelavi pa je tudi neuradna predelava Resident Evil 4 iz strani skupnosti, dober vir govoric pa nakazuje na tudi uradno predelavo četrtega dela.

Kaj pa original – tista igra, ki je v bistvu sploh začela to grozljivo serijo? No, tudi ta igra, ki je originalno izšla leta 1996, je doživela predelavo. V bistvu je doživela kar dve: prva se je zgodila leta 2002, ko je v olepšani obliki izšla za konzolo Nintendo Gamecube, leta 2015 pa smo dobili še predelano HD verzijo za PC in konzoli PlayStation 4 in Xbox One.

Nam še sledite? Dobro. Zdaj vam lahko končno razložim naslov članka, saj modder z imenom Mr. Curious dela na svoji predelavi Resident Evil Remix, ki vzame prvi del in ga predela v pogon Resident Evil 4. To je prvič, da lahko vidimo lokacije iz originalnega dela v 3D obliki in treba je reči, da zadeve izgleda naravnost slastno. Modder je poskrbel za verno predelavo, ki pa vključuje tudi razne skrivnosti in celo nadgradnje orožij.

Resident Evil Remix še ni na voljo vsakemu, a izid naj bi bil zelo blizu in ga bomo skoraj zagotovo dobili še letos. Do takrat uživajte v zgornjem posnetku, lahko pa si ogledate tudi uradni YouTube kanal modderja, kjer lahko najdete še več posnetkov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime