Uradni Mafia Twitter račun namiguje na novo igro

Prva Mafia pri meni velja za eno najboljših iger, kar smo jih kdaj dobili na PC-ju. Špil je leta 2002 pokazal, da lahko tudi videoigre prikažejo zgodbo, katera se lahko kaša z najboljšimi filmi Goodfellas in prava škoda je, da igra za današnje čase kaže preveč ostarelo podobo, da bi ji mladi igralci ponudili zasluženo priložnost.

Po prvem delu smo dobili še dve nadaljevanji, a žal je šla grafična podoba po kvaliteti navzgor, vse drugo pa pošteno navzdol. Zadnji del je razvil nov studio Hangar 13 in čeprav je zadeva imela potencial, je bila na koncu čisto preveč ponavljajoča, založnik 2K pa s prodajnimi rezultati ni bil zadovoljen. Franšiza tako miruje že vse od leta 2016, v 2018 pa je Hanger 13 odpustil cel kup zaposlenih.

Prihodnost franšize tako ni kazala lepe luči, lani pa so se začela šušljanja o obuditvi te serije. Korejska ocenjevalna komisija je podelila oceni novima igrama, ki sta bili očitno nekakšni predelavi Mafie 2 in 3. Žal od takrat nekih novih dogajanj ni bilo, včeraj pa je po dveh letih molk nenadoma prekinil uradni Mafia Twitter račun.

Spisana je bila samo beseda “Družina”, a že to je bilo dovolj, da so se hitro začela ugibanja glede potencialnega nadaljevanja ali predelave. Prvi del bi si zaslužil pošteno predelavo, a samo če bodo razvijalci nadgradili le grafično podobo in animacije, vse ostalo pa pustili pri miru, saj je zgodba vredna pripovedovanja tudi v letu 2020.

Pred kratkim se je oglasila tudi ocenjevalna komisija za starostne oznake v Braziliji, ki je za igro Mafia 2 podelila ocene na treh novih platformah: PlayStation 4, Xbox One in Google Stadia. Tako nas skoraj zagotovo čaka predelava drugega dela za sodobne sisteme, kar nas malce žalosti, saj bi si enka veliko bolj zaslužila olepšavo, prav tako pa smo potihem upali na povsem nov del.

Kaj točno se nam pripravlja lahko trenutno samo ugibamo. Če ste si ob tej novici slučajno zaželeli preigravanja Mafia iger, a si želite nekaj novega, potem vam priporočamo, da si ogledate tole modifikacijo za Mafio 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime