OnePlus 8 telefon ima kamero, ki omogoča gledanje skozi nekatere plastike in celo oblačila

Telefona OnePlus 8 in 8 Pro v sebi vsebujeta res impresivno strojno opremo, vse skupaj pa poganja dolgoživa baterija, ki novi iPhone SE prekaša za več kot polovico daljšo življenjsko dobo pri enem polnjenju.

Gre za trenutni vrh ponudbe podjetja OnePlus, ki pa ima tudi visoko ceno. Zaradi nje nekatere kupce težko prepričaš v nakup, pa čeprav ima tvoja naprava močan procesor in 120 Hz osveževanja zaslona.

Takšne stranke pa bi mogoče znala prepričati kamera, ki uporabniku omogoča gledanje skozi nekatere plastike. Zadeva se morda sliši kot neka tehnologija prihodnosti, a v bistvu za njen izkoristek ne potrebujete nobene dodatne opreme, ampak morate v rokah držati samo napravo OnePlus 8.

Ta ima namreč na zadnji strani vgrajene štiri kamere, ena od njih pa je 5 MP leča, ki služi kot filter barv. To so do sedaj uporabljali za razne traparije, ki so v bistvu samo igranje s slikami. A vse se spremeni, če med slikanjem vklopimo Photochrom filter.

Ta 5 MP leča namreč vsebuje tudi poseben makro senzor za zaznavanje globine, ki v kombinaciji s Photochrom filtrom omogoča gledanje skozi nekatere plastike. Gledamo lahko samo skozi naprave, čigar plastika ne vsebuje infrardeče zaščite. To so razni daljinci, kontrolerji ter TV sprejemniki, zanimivo pa je, da lahko vidimo tudi čez temnejše tekočine kot sta denimo Coca-Cola ali pa vino. Punce pozor, moč je celo videti čez nekatera oblačila.

Zadeva je vsekakor impresivna in če imate OnePlus 8 telefon, potem imate novo zadevo, s katero se lahko hvalite pred prijatelji.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition je brezplačen na Epic Games trgovini

Pisali smo že o tem, da je upraviteljska strategija zabaviščnih parkov RollerCoaster Tycoon 3 nenadoma skrivnostno poniknila iz prodajnih polic Steama. Kasneje...

RuneScape po skoraj dvajsetih letih prihaja na Steam

Ko se kak MMO igralec bobna po prsih in okoliškim igralcem razlaga, da je veteran tega žanra, saj je svojo kariero začel...

Amazon najavil svoj pretočni servis iger Luna

Zdi se, da se bo igranje v naslednji generaciji korenito spremenilo in ostareli igričarji, ki se še spomnimo nameščanja iger iz spraskanih...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!