GWENT lahko sedaj igramo tudi na Steamu

Zagotovo ste med preigravanjem kakšnega RPG-ja naleteli že na del, ko ste morali za služenje denarja ali pa kot del igralnih mehanik odigrati kakšno minigro. Primer tega je denimo odklepanje ključavnic v Fallout igrah ali pa igranje Pazaaka v Knights of the Old Republic. Te minigre ponavadi ne nosijo velika pomena, a The Witcher 3 je to spremenil.

Ta je namreč držal miniigro Gwent, ki pa je bila tako zanimiva, zabavna in raznovrstna, da so igralci kmalu začeli pozivati razvijalca CD Projekt RED za samostojnim naslovom, ki bi ga lahko preigravali tudi večigralsko.

To se je nato tudi zgodilo in leta 2018 je izšel GWENT, ki bi moral služiti kot nekakšna konkurenca popularnemu Hearthstonu. Igra je bila vsekakor zabavna, a Hearthstona ji ni uspelo izbiti iz prestola. CDPR je nato dolgo delal tudi na spremembi formule, igralci pa so tačas zlagoma zapuščali igro. Kasneje je razvijalec preklical delo na konzolnih inačicah, stanje pa se je nato umirilo in GWENT je sedaj na stabilnih tleh.

Nedavno je izšla tudi mobilna različica za Android in iOS sisteme, sedaj pa se je razvijalec odločil zabavno pripeljati tudi na Steam. Tam razvijalec trenutno drži ogromno razprodajo v čast 5. obletnice igre The Witcher 3, sedaj pa lahko brezplačno uživamo tudi v GWENTu.

Dobra novica je, da za igranje na vseh ločenih platformah potrebujemo v bistvu samo en račun. Igro lahko trenutno poganjamo na GOG, Steam, iOS in Android sistemih, ves napredek pa se med platformami prenaša in igralcem je omogočeno tudi medsebojno tekmovanje iz različnih sistemov.

GWENT je med razvojem dobil tudi ločeno različico Thronebreaker: The Witcher Tales, ki si jo lahko trenutno po znižani ceni pridobite na Steamu. Med igranjem Thronebreakerja lahko sedaj služite priročne nagrade, ki jih lahko uporabite v GWENTu, te pa pridejo v obliki posebnih kart in raznih kozmetičnih dodatkov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime