CD Projekt je prehitel Ubisoft in postal najbolj vreden založnik v Evropi

CD Projekt Group je založniška hiša, ki si med drugim lasti razvijalca Witcher iger CD Projekt RED in tudi digitalno platformo Good Old Games oz. GOG. Pisali smo že o tem, da so Poljaki nedolgo nazaj postali najbolj vredno podjetje na Poljskem, saj jim je uspelo po kapitalizaciji prehiteti tudi največjo poljsko banko. Takrat so postali drugi največji založnik v Evropi in so zaostajali samo še za Ubisoftom.

V začetku tega tedna je njihova vrednost zopet poskočila in prvič v zgodovini jim je uspelo prehiteti Francoze in si nadeti naslov najbolj vrednega založnika v celi Evropi.

Tržna vrednost Ubisofta je trenutno ocenjena na 7,82 milijard evrov, CD Projekt pa je po novem vreden 8,01 milijard evrskih kovancev. To ga postavi na prvo mesto po zaslužku, a ni nujno, da se bo tam dolgo obdržal.

Ubisoft namreč še zdaleč ni odpisan in razlog, da je krono prepustil svojemu zasledovalcu je tudi dejstvo, da že dolgo ni izdal nobenega novega naslova. Francoski založnik se je namreč zaradi slabe prodaje in kritik na račun igre Ghost Recon: Breakpoint odločil, da prestavi izid vseh svojih večjih franšiz.

Tako za to fiskalno leto načrtuje izid petih večjih iger: Watch Dogs: Legion, Rainbow Six: Quarantine, Gods & Monsters in Assassin’s Creed Valhalla. Peta igra ostaja za zdaj še skrivnost, a govorice kažejo, da naj bi bil to povsem nov del Far Cry franšize.

To so ogromne igre, ki bodo zagotovo prinesle veliko dobička, a tudi CD Projekt ne namerava počivati. Vsi vemo, da bomo 17. septembra dobili Cyberpunk 2077, okoli katerega vlada prava norija, založnik pa je še povedal, da trenutno ločena ekipa dela na še enem naslovu, za katerega se sumi, da je nov del Witcher franšize, prav tako pa bomo dobili še dva dodatka za Cyberpunk 2077.

Dirka za prvo mesto tako še zdaleč ni končana, največjo korist od nje pa bomo enkrat za spremembo imele končne stranke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime