Discord ne želi biti več samo aplikacija za igralce

Discord ima danes vsak, ki bi rad v večigralske spopade povabil še enega ali več igralcev in to niti ni preveč čudno. Program je namreč hiter in odziven ter praktično deluje brez večjih problemov, le včasih se mu zrušijo strežniki.

Discord je bil sprva namenjen samo igralcem in to nalogo je odlično opravil. Razvijalec je nato želel v zadevo vpeljati trgovino z igrami, a žal se ta zadeva ni ravno prijela, tako da je bil ta namen opuščen. Vendar pa so kljub temu neuspehu uporabniki rasli še naprej in karantena je pokazala, da se ljudje želijo povezovati na vse možne načine: video, audio in tekstovno. Noro popularne so postale tudi druge aplikacije to so Zoom in Microsoft Teams in Discord je pri pridobivanju novih strank naletel na težavo.

Novi uporabniki so namreč naleteli na aplikacijo, ki se oglašuje kot program za igralce in ne za splošno publiko. Poleg tega je bil program za neukega računalničarja precej neprijeten, saj ne ve vsak, kako postaviti svoj strežnik in kako koga sploh dodati na svojo listo prijateljev.

Discord se je zato odločil za spremembo smeri in če ste program nedavno zagnali, vas je pričakalo novo obvestilo iz strani direktorja Jason Citrona. Discord se bo znebil oznake gaming aplikacije, saj želi v svoje naročje pridobiti vsakega uporabnika, ki se želi s kom pogovarjati preko interneta.

Tako se je začelo delo na bolj poenostavljenem uporabniškem vmesniku. Razvijalec je dodal tudi novost Safety Center, kjer se lahko uporabniki bolje seznanijo z orodji, ki so jim na voljo za obrambo pred nadležnimi uporabniki.

Discord je povsem uporaben program, čeprav bi si želel malce več možnosti pri dodajanju prijateljev. Prav tako je uporabniški vmesnik še vedno preveč zakompliciran za nedeljskega računalničarja, tako da jih na tem področju čaka še nekaj dela. Upamo samo, da razvoj ne bo šel po poti Skypa, ki je bil tudi včasih priljubljeno orodje za igralce, preden ga na tem področju ni uničil ravno Discord.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime