Call of Duty Modern Warfare je sedaj na PC-ju težak več kot 200 GB

Od vseh večjih strojnih komponent so diski morda res najbolj poceni in to so nekateri razvijalci začeli že kar grdo izkoriščati. Stiskanje podatkov se pri razvijalcih očitno ne zdi prioriteta in čeprav na PC-ju dodatne shrambe za majhen denar ni težko pridobiti, je to napihovanje podatkov še vedno močno tečno.

Šampion v tem pogledu je te dni vsekakor igra Call of Duty Modern Warfare, ki je pridobila hudo popularen in brezplačen večigralski način Warzone. Že samo osnovna igra je zahtevala ogromno prostora, čez čas pa smo skozi vse te posodobitve in dodatne igralne načine prispeli do naravnost enormne velikosti na diskih.

Call of Duty Modern Warfare je nedavno dobil posodobitev Reloaded, ki je med drugim pripeljala možnost, da se na enem strežniku udari do 200 igralcev, poleg tega pa smo dobili tudi povsem novo mapo. A to je zahtevalo težak davek, saj igra sedaj na disku zaseda že več kot 200 GB.

To pomeni, da moraš sedaj za samo eno igro posedovati praktično en SSD disk, kar je naravnost smešno. Igralci imajo tudi že vrh glave tega, da morajo za vsako novo posodobitev prenašati gigabajte in gigabajte podatkov.

To ni edina igra, ki se je začela soočati s problemom zasedanja prevelike količine diska. Razvijalec Bungie se je denimo za svojo igro Destiny 2 odločil, da bo preprosto odrezal nekaj stare vsebine, kar bo prihranilo na količini podatkov. S tem, da je Destiny 2 veliko manjša igra in še ni presegla 100 GB prostora.

Igralci ugibajo, da razvijalec ne želi stiskati podatkov samo zaradi tega, ker bi to kvarno vplivalo na optimizacijo igre. A nekaj bo treba narediti, saj še posebej trpijo konzolni igralci, pri katerih je dodajanje novega diska precej težje opravilo in zna se zgoditi, da bo nekaterim preprosto prekipelo in sledila bo odstranitev celotne igre iz diska.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Horizon Zero Dawn Complete Edition – čudovita zmes mehanskih dinozavrov in apokaliptične okolice

Ko so kakšno leto nazaj začele krožiti govorice o predelavi igre Horizon Zero Dawn za PC, so se te zdele tako nore...

Humble Bundle ponuja Ubisoftove igre po znižanih cenah

Danes se skoraj ne splača več kupovati iger ob izidu, saj v roku enega meseca dobimo naslov že za vsaj 25 %...

Logitech Pro X slušalke sedaj na voljo tudi v brezžični verziji

Sam sem se pred kratkim osvobodil skoraj vsega nadležnega kablovja pri svoji periferiji in povedati vam moram, da se nikoli nisem počutil...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!