Microsoft naj bi svojo večjo predstavitev Xbox Series X iger prikazal 23. julija

Microsoft si s svojo prvo predstavitvijo iger za njihovo naslednjo konzolo Xbox Series X ni naredil dobre usluge. Ljudje so pričakovali precej več, založnik pa je na oder pripeljal predvsem manjše naslove, opevani večji posnetek igre Assassin’s Creed Valhalla pa je razočaral praktično vse.

Microsoft se je zavedal, da ga je polomil in je tudi javno priznal, da je morda postavil prevelika pričakovanja. Ta čas se mu je Sony privoščljivo smejal in čeprav tudi njihova konferenca igralcev ni ravno odpihnila, je prikazala več večjih naslovov.

Vendar se Američan ne bo predal in že nekaj časa nazaj so napovedali svojo drugo konferenco, ki se bo zgodila julija. Žal bolj natančnega datuma še danes nismo dobili, a spletna stran VGC in novinar Jeff Grubb sta dobila informacije, da naj bi se to zgodilo 23. julija.

Ta konferenca naj bi bila iz povsem drugega testa kot prva, saj bo Microsoft na oder pripeljal svoje večje igralce, ki delajo na AAA naslovih.

Založnik se je za spopad s Sonyjem začel pripravljati že leta 2018, ko je začel nakupovati priznane, neodvisne razvijalce. Pod svojo roko je tako spravil dva močna razvijalca RPG iger Obsidian Entertainment in InXile Studios, tema pa je dodal še Compulsion Games (We Happy Few), Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice) in PlayGround Games (Forza serija). Lani so dokupili še Double Fine Productions, ki dela na avanturah ter vzpostavili novi studio The Initiative, ki je sestavljen iz veteranov, ki so prej delali na igrah kot so God of War, Uncharted in Tomb Raider.

Pričakovanja so zato velika, saj vsak od teh razvijalcev skoraj zagotovo dela na nekem projektu za konzolo Xbox Series X. Prav tako naj bi dobili prvi igralni posnetek igre Halo Infinite, Microsoft pa bo verjetno podrobneje predstavil svoj pretočni servis z igrami xCloud.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. “Microsoft se je zavedal, da ga je polomil in je tudi javno priznal, da je morda postavil prevelika pričakovanja.”
    Kaj? Mediji napihujete zadeve potem pa je podjetje krivo? Microsoft je rekel le, da bo pokazal nekaj 3rd party games, ki jih poganja novi xbox. Ludje so začeli hypeat da bodo te igre Starfield, HP: RPG, nov Batman game itd. Ter Ubisoft je začel hypeat svoje fane za prikaz gameplaya kar niso. Lepo so se rešili PR grozote, ko so vse na Microsoft nakopal.

    Event je bil dokaj na začetku maja, ko nobeno leto ni nič kaj velikega razkrito in ne vem kaj ste vsi pričakovali in že takoj na začetku so omenili, da bodo 1st party game-i in več o novi konzoli 1x julija razkriti v aktualnem pravem big eventu kot ga “je” imel Sony.

    Ampak itak, Sony fanboyi, nič druga.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime