PlayStation 5 konzola uradno razkrita in ljudje niso ravno navdušeni

Po vseh ugibanjih, lažnih govoricah in slikah prototipov je Sony včeraj končno tudi uradno razkril obliko konzole PlayStation 5. No, v bistvu je razkril kar dve konzoli, a nad nobeno od njiju igralci niso bili navdušeni.

Medtem ko se je Microsoft za oblikovanje svoje naslednje konzole Xbox Series X držal koncepta čistih linij in kompaktnega dizajna, je PlayStation 5 precej bolj futurističen.

Naprava izgleda, kot bi bila odeta v belo školjko, ob stranicah pa jo krasi modra osvetljava. Pri igralcih se je takoj pojavila skrb, če bodo konzolo lahko sploh položili horizontalno in čeprav bo to možno, bo še vedno izgledalo nerodno. Igralci so se takoj po razkritju začeli norčevati, če ni nemara ohišje oblikoval Alienware in da zadeva izgleda, kot bi neki amater leta 2013 zasnoval futurističen izgled konzole, ki bi bil več kot očitno zapretiravan.

Tudi osebno me oblika ni ravno navdušila, a to ni edini takšen spodrsljaj Sonyja pri najavi strojne opreme. Originalni kontroler za PlayStation 3 je bil ob prvi predstavitvi prava komedija in je izgledal kot banana, zato se je zaradi negativnega odziva Sony odločil, da zadevo pošteno preoblikuje, kar se je na koncu izkazalo za pravilno potezo.

Ta banana kontroler se je leta nazaj zdel nekomu dobra ideja.

V PlayStation 5 primeru pa se to ne bo zgodilo, saj je proizvodnja že verjetno stekla in bi bilo spreminjanje na tej točki hudo drago opravilo, glede na govorice pa naj bi že zdaj nova konzola zaradi dragih delov Sony pošteno udarila po denarnici.

Pri predstavitvi smo lahko videli, da nas bodo pričakali dve različici konzole. Digital Edition inačica bo malce bolj vitka, saj ne bo vsebovala bralnika Blu-rayov, zaradi česar tudi pričakujemo nekoliko nižjo ceno. Obe konzoli bosta na sprednji strani imeli vhod za USB in USB-C, Sony pa je prikazal tudi nekaj periferije. Videli smo brezžične slušalke Pulse 3D z mikrofonom, polnilno postajo za kontrolerje DualSense, HD kamero ter daljinec, ki bo lahko poslušal zvočne ukaze.

Žal nam Sony ni prišepnil ničesar glede cene in očitno tako on kot tudi Microsoft čakata, da bo nekdo izmed njiju naredil prvo potezo ter končno razodel cenovno nalepko.

PlayStation 5 bomo dobili decembra 2020.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

6 KOMENTARJI

  1. Tako pristranskega članka pa na vaši strani že dolgo nisem zasledil.Že iz prvih stavkov je jasno ,da je avtor bolj pristaš xboxa.Članek odraža osebno mnenje avtorja ,ki je iz meni neznanega razloga posplošeno v mnenje igralne skupnosti..Izjava ” No, v bistvu je razkril kar dve konzoli, a nad nobeno od njiju igralci niso bili navdušeni” dajte no čeprav je po večini anket 53% navdušenih ,30% je za izled vseeno ,20% pa ni všeč.Primerjavo z alienware sem zasledil samo na enem foromu pa še tam ni bila opredeljena kot negativno ,kot jo želi prikazati avtor tega članka.Opredeljevati PS5 dizajn ,kot amaterski izdelek hkrati pa opisovati “da se je Microsoft za oblikovanje svoje naslednje konzole Xbox Series X držal koncepta čistih linij in kompaktnega dizajna, ” je naravnost noro.Upam ,da je tale članek osamljen izdelek in ,da se bo v naslednjih člankih pojavilo več dejstev ,preverjenih informacij .Fantje in dekleta bolje se bo treba potrudi ,čeprav internet prenese vse.

    • Ammm, ne? V bistvu velja povsem nasprotno, saj če bi izbral eno stran, bi bila zagotovo Sony, ker Microsoft v Sloveniji ne nudi prav nobene podpore. Pri pregledovanju Reddita in podobnih strani sem pač dobil občutek, da je zadeva bila precej negativno sprejeta iz strani igralcev. Prav tako ne morem mimo dejstva, da PS5 v ležečem položaju izgleda preprosto nerodno in tudi malce krhko. Na splošno se mi zdi, da je bila Xbox Series X oblika bolje sprejeta, v primerjavi s samo konferenco pa je zmago gladko odnesel Sony, saj je dejansko pokazal več ekskluziv in na splošno več razlogov za nabavo konzole.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime