The Settlers igra prestavljena na nedoločen datum

Odkrito povedano sem že kar malce pozabil, da smo dve leti nazaj na dogodku Gamescom 2018 dobili napovednik za novo The Settlers igro. Takrat je razvijalec Blue Byte precej razveselil vse navdušence nad njihovo zanimivo graditeljsko strategijo in tudi napovednik je bil precej všečen in zdelo se je, da bo razvijalec uspešno obudil franšizo, ki miruje že 10 let, saj je takrat izšel zadnji naslov The Settlers Online.

Prenovljeni Settlersi bi morali originalno iziti v jeseni 2019, razvijalec je izid prestavil na letošnje leto. Žal tudi v 2020 te igre ne bomo videli, saj se je razvijalec odločil, da zadeva potrebuje za izdelavo še nekaj časa in izid je bil zopet prestavljen, s to razliko, da sedaj datuma sploh nimamo več.

Blue Byte je na The Settlers Alliance spletni strani zapisal, da želijo dostaviti najboljši možni produkt in da bodo za to potrebovali več časa. Projekt ni bil preklican, a želijo v obzir vzeti ves odziv skupnosti in potrpežljivim oboževalcem dostaviti najboljšo možno izkušnjo. Povedali so še, da bodo sledilce redno obveščali o novostih, a da trenutno ne morejo podati novega datuma izida. Na Epic Games trgovini se je pojavil nov datum 2021, a to je verjetno bolj ugibanje kot pa karkoli konkretnega.

Zanimivo je, da se je ta prestavitev zgodila ravno v času, ko igrinega založnika Ubisofta napadajo iz vseh strani. Delavci so stopili naprej in se začeli pritoževati nad ekstremno toksičnimi delavnimi pogoji, ne smemo pa pozabiti niti na to, da je zaradi varanja žene odstopil kreativni direktor igre Assassin’s Creed Valhalla. Trenutno obtožbe letijo povsod in službo je zapustil tudi kreativni vodja Splinter Cell franšize, tako da je možno, da je tudi kakšen višji zaposleni pri The Settlers razvojni ekipi padel pod obtožbe in s tem upočasnil razvoj igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime