Se boste letos odpravili na Epicenter 21 LAN zabavo?

Leto 2020 je bilo precej problematično za izdajo iger in filmov, nastradali pa so tudi raznorazni večji dogodki tipa E3 oz. Gamescom. Zaradi slednjega sejma sem letos še posebej razočaran, saj si ravno pri temu dogodku naberem pri raznih razvijalcih ogromno promocijske robe v obliki kratkih majic, ki jih poleti nato frajersko razkazujem v lokalnem Mercatorju.

Letošnje dogajanje pa vsaj na slovenskih tleh ne bo povsem osiromašeno, saj se vrača tradicionalni dogodek Epicenter. Ta pod izvedbo društva SPID izhaja že dolga leta in letos ga bomo zapisali s podnaslovom 21.

Epicenter je do svoje prepoznavnosti prišel predvsem zaradi svojih LAN zabav, kjer se v eni dvorani zbere veliko število igričarjev in se spravijo preigravati najbolj zanimive večigralske zabave. Društvo SPID poskuša zadevo nadgraditi z raznimi predavanji in delavnicami.

Glavno mesto zabave je seveda e-športno tekmovanje za denarne nagrade. Letos bo potekalo tekmovanje v 8 popularnih igrah (čeprav na naslovni strani piše 9 turnirjev), kjer lahko najdemo veteranske naslove tipa CS: GO, League of Legends ter vedno popularni Fortnite. Letošnji novinec je Valorant, zanimiva pa je izbira igre PES 2020. Vsi vemo, da se pri nogometu igra predvsem FIFA, pa že za njo težko nabereš dovolj igralcev, s katerimi bi izpeljal turnir. Verjemite, govorimo iz izkušenj. A čisto možno je, da se pod kakšnim slovenskim kamnom nahaja tudi kakšen PES navdušenec in ob tem sem se spomnil hudomušnega posnetka, ki bo znan oboževalcem serije Arrested Development.

Tipični slovenski navdušenec nad PES igrami.

Večina tekmovanj bo tipa “prinesi svoj računalnik in igraj”, na voljo pa je tudi izposoja računalnikov. Ta je sicer za moje pojme hudo draga: za 70 € dobite Lenovo Legion EC20 PC z monitorjem, škatla pa vsebuje za današnje dni osiromašene specifikacije. Za ta denar lahko dobiš že 16 GB pomnilnika in si začneš sestavljati svojo konfiguracijo, ki bo imela od štarta še enkrat več pomnilnika.

Žal dogodek tudi ni brezplačen. Če boste želeli pokukati na dogodek in si ogledati, kako smo se včasih zabavali, ko optike še ni bilo na vsakem koraku, boste morali odšteti 2 €. Če želite samo sedeti in igrati igre s prijatelji, brez da bi se udeležili tekmovanj, boste odšteli 13 €, če pa boste ob svojem igranju želeli napolniti račun z nagradami, potem boste primorani odšteti od 9 do 19 €.

Žal za zdaj še ni znan program dogodka, saj bo to razkrito šele 1. avgusta.

EPICENTER 21 bo potekal 29. in 30. avgusta na Celjskem sejmu. No, vsaj upamo da bo, saj je koronavirus kriza te dni še vedno preteč problem in zna se zgoditi, da se zavleče tudi v naslednji mesec, kar bi zelo verjetno pomenilo odpoved dogodka. Za vse navdušence spletnih tekmovanj pa se kmalu vračajo naši LockDown #2 online turnirji.

Kakšni pa so vaši načrti in ali se nameravate dogodka udeležiti? Podelite vaše mnenje na našem forumu!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime