Dr Disrespect končno spregovoril o svoji odstranitvi iz Twitcha

Odstranitev slavnega streamerja Dr Disrespecta je bil eden bolj nenavadnih pripetljajev letos in glede na to, kako je bilo do sedaj noro leto 2020, to pove veliko.

26. junija je njegov kanal nenadoma izginil iz Twitcha in vsi so se praskali po glavi, kam je izginil popularni doktor, čigar pravo ime je Herschel “Guy” Beahm IV. To je bilo še posebej čudno, saj je Amazonova platforma pred samo dvema mesecema podpisala z njim ekskluzivno pogodbo in po odhodih Ninje in Shrouda je doktor pri mnogih postal glavno ime Twitcha.

Uradnega pojasnila ni bilo, saj je Twitch samo izjavil, da si pridržujejo pravico odstraniti kogarkoli, ki krši njihov pravilnik. Zato so se hitro začele pojavljati raznorazne teorije, ki so segale od seksualnih obtožb do podpisovanja pogodbe s Spotifyem. Vendar je vsem tem govoricam bilo skupno to, da so bila samo ugibanja, brkatež pa je bil tiho.

Dr Disrespect je včeraj vendarle pretrgal tišino in za spletno stran PCGamer spočel obsežen intervju. Torej, kaj je bil resnični razlog bana? Zakaj bi Twitch po vsem tem času odstranil enega svojih najbolj dobičkonosnih kreatorjev vsebine in to kar čez noč?

Dr Disrepect pravi…. Da ne ve.

Bivši Twitch zvezdnik je povedal, da je bila njegova odstranitev enako šokantna kot za vse njegove oboževalce in Twitch mu še zdaj ni povedal, zakaj točno so ga brcnili na pločnik.

Zanimivo je, da so ga v intervjuju vprašali, ali je morda razlog za njegovo odstranitev bilo njegovo govorjenje o 5G tehnologiji in teorijah zarote. Doktor je odgovoril, da misli da ne, a tu je intervju prekinil njegov publicist, ki je povedal, da so zakorakali na nevarno ozemlje in da zaradi legalnih razlogov ne sme na tem področju povedati ničesar več.

Legalna kolesa so v polnem pogonu in zaradi njih je bil tudi dolgo odstoten iz družbenih omrežij, saj ni smel izjaviti ničesar, kar bi mu lahko škodovalo v morebitnem sodnem procesu. Povedal je še, da je njegova Twitch kariera definitivno zaključena in da tudi razmišlja o tožbi te platforme. Po intervjuju je na Twitterju objavil kratki video z besedilom, da so “stvari izven njegovih rok, ampak da je še vedno v kontroli in da mu nikoli ne morejo vzeti duše.”

Njegova prihodnost je trenutno še nejasna. Izjavil je, da je razmišljal o nadaljevanju kariere na YouTubu ali pa Facebook Gamingu, zna pa se zgoditi, da vsem večjim igralcem pokaže sredinec in začne prenose v živo izvajati na svoji domači strani championsclub.gg. A Dr Disrepect zagotovo še ni rekel svoje zadnje besede, samo potrebuje čas, da se odloči za pravo potezo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime