Projekt TOP YouTuber 2020 uradno štarta 15. avgusta, prijave so že odprte!

Posodobitev 17.8.2020! Datum glasovanja in razglasitve zmagovalca je malenkost drugačen, prosim preverite novico!
GLASOVANJE JE ODPRTO! GLASUJETE TUKAJ – KLIKNI ME.

Dobre stvari pridejo v trojicah pravi stari pregovor in to velja tudi za naše tekmovanje TOP YouTuber, ki bo letos že tretjič organizirano iz naše strani. Saj niste mislili, da bo koronavirus kriza preklicala tudi ta projekt, kajne? HOPsi se takšni nevarnosti smeji v brk, saj je na naši strani digitalni ekosistem, preko katerega zlobni COVID-19 virus ne more stegniti tipalk.

Tisti, ki redno spremljate našo stran, pravila in namen tega tekmovanja že poznate, za ostale pa smo pripravili kratko obnovo.

Kaj je TOP YouTuber?

Projekt TOP YouTuber je namenjen vsem pridnim ustvarjalcem zabavne vsebine na pretočnih platformah, ki pa težko najdejo svoje občinstvo oz. se težje izborijo za pozornost gledalcev. Čeprav je projekt v srži namenjen bolj neznanim kreatorjem vsebine, vrata niso zaprta niti tistim bolj popularnim oz. tistim, ki so se ravno začeli vpenjati po stopnicah slave. Bistvo je, da vsako leto pokažemo slovenskemu občinstvu nekaj novega in nagradimo pridnost in vztrajnost najbolj zavzetih spletnih ustvarjalcev.

Prvo tekmovanje TOP YouTuber smo organizirali leta 2018, takrat pa je prvo mesto zasedel JackOnTheBox, drugo mesto Rockstar61 in tretje Rok Cobl. Vsi trije tekmovalci so v žep pobasali lepe nagrade in si hkrati tudi dvignili število naročnikov. Seveda je največji delež k njihovi priljubljenosti prispevala njihova pridnost, a upamo, da je tudi naše tekmovanje prispevalo k njihovemu dvigu med zvezde.

Lani je lovoriko najboljšega prevzel igralec ScorpLZ, ki je od svoje zmage naprej naravnost eksplodiral v popularnosti. Poleg nagrade smo ga povabili na naš dogodek, ki se je lani odvil v nakupovalnem centru v Europarka Maribora.

Kaj pa letos?

Čeprav sem se v uvodu posmehoval koronavirusu, je zoprna nadloga leta 2020 vseeno vplivala na izvedbo našega tekmovanja. Kot že verjetno veste vsako leto organiziramo tudi turnir Gaming brez izgovorov v kakšnem večjem nakupovalnem središču, a to žal letos ne bo izvedljivo. Prepoved množičnega zbiranja večje količine ljudi na enem prostoru je preprosto prevelika ovira za preskok, tako da Gaming brez izgovorov za letos odpade.

To pomembno vpliva tudi na TOP YouTuber tekmovanje, saj je bil zmagovalec vedno tudi povabljen na naš turnir, kjer je lahko od bližje spoznal svoje sledilce in z njimi pokramljal ter odigral kakšno igro. Tega letos žal ne bo mogel narediti, a to ne pomeni, da tekmovanja ne bo.

Pravila?

Pravila tekmovanja se ne bodo močno spremenila. Pogoj je, da redno delate vsebino in da imate slednjo javno objavljeno na platformah, kot so denimo YouTube, Twitch ali pa Facebook Gaming. Novost letos je, da morajo tekmovalci biti stari vsaj 16 let, saj se nam zdi to nekako tista magična meja, ko začnejo ustvarjalci vsebine delati bolj kakovostno vsebino.

Vse zbrane prijave bo nato naša komisija zmanjšala na deset najboljših, nato pa v akcijo stopite vi. Vsakemu kandidatu boste lahko namenili en glas in najboljši trije se bodo prebili v finale. Tem trem bo nato komisija podelila točke in dobili bomo zmagovalca tekmovanja TOP YouTuber 2020!

Prijave za tekmovanje bomo sprejemali do 15. avgusta 2020, glasovanje pa bo potekalo do 6. septembra 2020 (posodobljeno iz 30.8!). Nato bo komisija 10. septembra, razglasila končnega zmagovalca.

Komisijo bodo sestavljali:

  • BoriSe iz HOPsi
  • Marko Žerjal
  • Jure Anzeljc iz UVI
  • ScorpLZ

Prijava?

Izpolnite spodnji obrazec. Komisija bo izbrala 10 najboljših prijav, 18. avgusta pa se bo začelo javno glasovanje. Tu je zelo pomembno, da povabite svoje oboževalce, ki vas lahko podprejo in oddajo glas. Za nagovor svoje publike imate na voljo razne taktike kot so denimo Facebook, Instagram ali pa YouTube posnetki, najbolj pa preverjeno pomaga, če za svoje oboževalce ustvarite prav poseben video, ki je namenjen ravno temu tekmovanju. Trije, ki bodo prejeli največ glasov, se bodo prebili v glavno tekmovanje, med njimi pa bo na koncu komisija izbrala končnega zmagovalca.

Prijave so zaprte, do 18.8.2020 bomo objavili 10 najboljših prijav in glasovanje se bo pričelo.

Nagrade?

Poskrbljeno bo tudi za lepe nagrade, čeprav je še prezgodaj, da bi govorili, kaj točno bomo podelili med najboljše tekmovalce. Povemo vam lahko, da bodo pri izvedbi tekmovanja prisotni pomembni partnerji, kot so UVI, Logitech, Izklop.com in Sapphire, ki vsi po vrsti vsebujejo močan nabor zanimiv izdelkov. Nismo se še tudi povsem odločili, kako, zaradi izostanka Gaming brez izgovorov dogodka, izpeljati zaključek, čeprav se nagibamo te dni v smer posebnega prenosa v živo.


Torej, kaj še čakaš? Izpolni zgornji obrazec in dvigni svoj kanal med slovenske internetne zvezdnike!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

5 KOMENTARJI

  1. Ali bo letos zadeva izpeljana bolj profesionalno? Mogoče bi končno probali najt ljudi, ki bi vaš mrtev youtube kanal oživelo v smer kot je bil to všasi? in da bodo ustvarjalci digitalnih vsebin imeli občutek, da jih nekdo pohvali, ki ima dejansko aktiven kanal in dobiva na video več 10 tisoč ogledov? Ker na to kako se stvari premikajo imam občutek, da postajate nov Joker s tem, da še večina stvari prihaja od enega in istega človeka…

  2. Hej,

    Definitivno se bomo poskušali izboljšati in izpeljati zadevo na višjem nivoju. Zato bomo to leto izbrali 10 najboljših za katere boste kasneje glasovali na koncu pa bo svoje glasove oddala tudi žirija. Verjamemo, da se bo koncept obnesel promocija 10ih najboljših med časom glasovanja pa bo bolj enostavna.

    Ideja TOP Youtuber ni “boostanje” našega HOPsi kanala temveč kanale ostalih Youtuberjev oziroma Stramerjev v Sloveniji. Glede na prejšnja leta so nekateri Youtuberji, ki so se prijavili tekom natečaja TOP Youtuber pridobili številne nove oglede in naročnike kar nas zelo veseli kajti na koncu je to cilj natečaja.

    Posnetki, ki so objavljeni na HOPsi Youtubu pa pridobijo veliko večje število ogledov kot je dejasnko prikazano. Ker uporabljamo no-cookie sistem prikazovanja video na spletni strani hop.si Youtube ogledov ne šteje mi pa s tem ne potrebujemo prikazovati nadležnega obvestila o piškotkih. Se pa zavedamo, da v zadnjih mesecih ne posvečamo toliko časa video vsebini in bomo poskusili kaj postoriti tudi v tej smeri 🙂

    Hvala za kritiko, cenimo.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime