Razvijalec Obsidian prikazal nov RPG Avowed, ki se dogaja v svetu Pillars of Eternity

Včeraj sem ugibal, da bo priznani razvijalec Obisidan na Microsoftovi konferenci prikazal tudi kaj več kot samo dodatke in nov napovednik za preživetveno igro Grounded. In kot vedno sem imel tudi tokrat prav.

Po industriji se je že dolgo šušljalo, da Obisidan dela na prvoosebni RPG igri, ki bi lahko konkurirala Bethesdini The Elder Scrolls seriji. In te govorice niti niso bile tako neverjetne, saj je trg takšnih RPG-jev praktično prazen in Obisidan se je s svojo igro The Outer Worlds lotil konkurirati Fallout seriji, ki je prav tako pod Bethesdinim okriljem.

Včeraj je tako končno napočil čas za razkritje igre Avowed, ki je fantazijski RPG postavljen v deželo Eora. Če vam je to ime nekam znano, potem radi igrate RPG-je, saj se Eora nahaja v svetu igre Pillars of Eternity, ki je do sedaj prejela dva dela – dvojka, podnaslovljena Deadfire, je sicer precej razočarala na blagajni. Pillars igre so se igrale iz ptičje perspektive, kjer smo s klikanjem premikali svojo druščino in se spopadali v realnočasovnem boju. Avowed bo precej drugačen od tega in v napovedniku lahko vidimo, da bomo zbudili nekaj, kar močno spomni na Balroga iz Lord of the Rings filmov.

To je vse, kar vemo o projektu, saj nismo dobili nobenih informacij glede igranja ali pa datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Skyrim je boljši od Withcerja … Težko pa je primerjati Elder Scrolls Online z World of Warcraftom, ker sta si igri različni, tako po igranju, kot po zgodbi. WoW je malo lažji za igrati v solo, med tem ko je v ESOju malo težji.

    Pogrešam igro, ki bi bila boljša od Skyrima. Upam, da čim prej naredijo novi elder scroll 6.

    • Že sam Witcher je težko primerjat s Skyrimom, ker sta si različna noč in dan in tudi meni je Skyrim 100x boljši od 4 leta novejše igre TW3. Potem Outer Worlds je direkten dokaz zakaj je engine od Bethesda to kar je. Sedaj če želi Obsidian postat konkurent Bethesedi, potem bo ta igra izšla leta 2025/26, nekje istega odobja ko bo prišel TES: VI ven. Ni šans, da Obsidianu uspe narediti konkurentni engine v tako kratkem času, razen če bodo probal narediti Frankensteina ven, to kaj so Bethesda že leta trudi popravit.

      Torej end of the story, ne se hypeat preveč na to igro, ker bo verjetno še leta trajalo, da bo izšla, ker če res hočejo konkurirat Bethesdi bodo morali kar par let zapravit na novem enginu, ki bo zmogel narediti tako igro.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime