Ušle prve podrobnosti za obetavni RPG Avowed

Na Xbox konferenci izpred nekaj dni smo dobili prvi vpogled v povsem novi projekt razvijalca Obsidian, ki ga poznamo po kvalitetnih RPG izkušnjah kot so Star Wars: Knights of the Old Republic, Fallout: New Vegas in Pillars of Eternity igrah. Ravno te bodo igrale ključno vlogo pri razvoju Avoweda, ki bo postavljen v isti svet, le da se bo igranje preselilo v prvoosebni pogled.

Tako bo Avowed močno spominjal na močno popularni Skyrim, pred kratkim pa so na površje prilezle podrobnosti, ki nakazujejo, da si igra ne bosta podobni samo po kameri igranja, ampak si bosta delili še marsikatero drugo lastnost.

Te informacije je na Twitterju objavil uporabnik Joe_Sinister, njegov vir pa je nato potrdil Klobrille, znani insajder industrije videoiger.

Avowed naj bi bila tako igra, ki bo imela popolnoma odprt svet, ta pa bo gosto poseljen in bo ponujal ogromno raziskovanja. Prisoten bo tudi napreden sistem vremenskih učinkov, kjer naj bi veliko vlogo igrala predvsem megla.

Nadgrajena grafična podoba je logična, Avowed pa bo ponujal močno orodje za ustvarjanje karakterja. Poleg tega bomo lahko na svojo odpravo vzeli spremljevalce, med igranjem pa se bomo lahko priključili eni od mnogih frakcij. V načrtu naj bi bili dve večji mesti in kup manjših naselbin, ubili pa bomo lahko prav vsakega prebivalca in si s tem potencialno uničili zgodbo. To zadnje močno spomni na Morrowind in takšno mehaniko sem močno pogrešal v novejših igrah.

Avowed naj bi tudi podpiral modifikacije iz strani skupnosti, datum izida pa je načrtovan za leto 2022 oz. 2023.

Seveda nič od tega ni uradno potrjeno in glede na to, da je projekt še tako daleč stran od izida, se zna marsikaj tudi spremeniti. Dobra novica je, da je igra sedaj v polni produkciji, tako da znamo morda kmalu dobiti kakšen igralen napovednik.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft pravkar odkupil celo Bethesdo in vse njene licence iger

Kot strela z jasnega je udarila novica, da je Microsoft odkupil založnika ZeniMax Media, ki si med drugim lasti založnika Bethesdo Softworks,...

Return to Castle Wolfenstein dobiva oboževalsko predelavo

Skoraj 20 let mineva, odkar smo dobili odlično prvoosebno streljanko Return to Castle Wolfenstein. Ta je izšla ravno v času, ko se...

Crysis Remastered pestijo enake težave z optimizacijo kot original

Predelava prvega Crysisa se kopa v težavah že vse od same najave. Najprej so bili igralci zgroženi nad vizualno podobo, saj ta...

1 KOMENTAR

  1. Če je res pomen, da igro delajo na UE enginu, kar pomen, da bo vse skup delalo za en shit in niti malo ne bo igra, ki se bo lahko primerjala s TW3 ali TES V: Skyrim.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!