Hideo Kojima želi delati z ustvarjalcem grozljivk Junjim Itom

6 let že mineva, odkar je založnik nenadoma močno razžalostil vse oboževalce grozljivk in praktično brez razloga preklical obetavni Silent Hills. Projekt je imel nase pripeta ogromna imena iz gaming in tudi filmske industrije, saj je bil šef projekta legendarni Hideo Kojima, temu pa sta se pridružila tudi igralec Norman Reedus ter režiser Guillermo del Toro. Vse je bilo nared za res odličen izdelek, čemur je v prid pričal tudi kratki demo P.T., ki ga danes mnogi še vedno pozdravljajo kot eno najboljših srhljivk vseh časov.

Kasneje pa se je izvedelo, da je bil k sodelovanju povabljen še nekdo – možakar z imenom Junji Ito. Ta je znan predvsem po svojih grozljivih mangah in pri njegovih zgodbah in risbah je precej očitno, da ima tip močno izkrivljeno domišljijo. Kar je v bistvu perfektno za Silent Hill igro. Ena njegovih najbolj popularnih mang se imenuje The Enigma of Amigara Fault, ki si jo lahko preberete tule.

Kot vemo zdaj, od vsega skupaj ni bilo nič, a vezi so bile takrat sklenjene in Kojima ima sedaj povsem svoj studio. Že dolgo krožijo govorice, da zna Kojima sedaj končno izdelati povsem svojo grozljivko, saj je razvoj Death Strandinga zaključen. To govorico je v intervjuju za spletno stran ComicBook potrdil tudi Junji Ito, ki je izjavil, da je Kojima pristopil do njega v nameri izdelavi nove grozljive igre in da je bil povabljen k sodelovanju. Žal je to vse od informacij, ki jih je želel izdati Ito, tako da se za kakšno uradno najavo lahko obrišemo pod nosom.

Dobrih grozljivk te dni vsekakor manjka in nov del Silent Hill serije bi bil več kot dobrodošel. Dokler se Konami ne zbudi, se bo treba tako potešiti z drugimi igrami. The Medium je močno obetaven, že danes izide pa zanimivi Maid of Sker.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime